DEVA Parti'li Ekmen'den çağrı: Mersin için toplanalım

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Mersin milletvekilleri, Mersin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı ile STK'lere Mersin’in sorunlarını masaya yatırma çağrısı yaptı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, yaptığı çağrıda, Mersin'in önemli meselelerini müzakere etmek için tüm milletvekillerinin bir masa etrafında toplanma talebine cevap vererek “ben hazırım” dedi. Ekmen, böyle bir toplantının Mersin kamuoyunun büyük bir özlemi ve talebi olduğunu belirtti.

Ekmen, “Mersin kamuoyunun büyük bir özlemi ve talebi olan 13 milletvekilinin bir masa etrafında toplanarak Mersin’e ait meseleleri müzakere etmesi ve ortak tutum alması talebi, ana konteyner limanı tartışmaları nedeniyle yeniden kuvvetli olarak gündeme gelmiştir. Bir ilin potansiyelini kullanabilmesi, şehrin kaderini değiştirecek fırsatlar yakalaması, merkezi hükümet, yerel yönetimler, siyasi temsil ve sivil toplum arasındaki kuvvetli bir dayanışma ile mümkündür” dedi.

Ekmen, 13 milletvekilinin büyük bir kısmının bu talebe sıcak baktığını bildiğini ifade ederek, “Resmi bir makam, sivil toplum veya siyasi partilerden herhangi biri tarafından yapılacak bir çağrıya, davet sahibinin kimlik ve kurumunu ayırt etmeksizin, memnuniyetle ve büyük bir iştiyakla icabet edeceğimi paylaşmak isterim. Kimse adına konuşma hakkını kendimde bulmamakla birlikte, milletvekili arkadaşlarımızın birçoğunun da bu talebe sıcak baktığına dair kanaatim ve inancım tamdır” dedi.

Ekmen, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşları ile basına kapalı bir toplantıda Mersin’in sorunlarını masaya yatırma çağrısında bulundu.

Mersin'in geleceği için atılacak her adımın büyük bir önem taşıdığını belirten Ekmen, şehrin sorunlarının çözümü için dayanışma ve işbirliği içinde çalışmanın gerekliliğini vurguladı.