DEVA Partili Ekmen'den yurt ve üniversite fiyatları için kanun teklifi

DEVA Partili Mehmet Emin Ekmen, özel yurt ve vakıf üniversitesi fiyatlarının TEFE ve TÜFE'ye sabitlenmesi için kanun teklifi sundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, özel yurt ve vakıf üniversitelerinin fahiş ücret artışlarından kaynaklanan şikayetlerle ilgili kanun teklifi verdi.

Kanun teklifinde Ekmen, TEFE’nin ve TÜFE oranına sabitlenmesinin eğitimde fırsat eşitliği ile sosyal adaletin sağlayacağının altını çizerek, “Bu gerekçelerle hazırlanan kanun teklifi ile 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nda değişiklik yapılarak, öğrenci ve velilerin ekonomik olarak daha fazla mağdur edilmemesi hedeflenmektedir. Bu düzenlemeler ile özel eğitim ve barınma hizmetlerinde fiyat artışlarının makul seviyelerde tutulması ve eğitimde sürekliliğin sağlanması amaçlanmaktadır. Kanun teklifi ile barınma ihtiyaçlarını karşılaması ve bu hizmetlerin ücretlerinin yıllık artış oranlarının TÜFE oranını aşmaması, ayrıca özel öğretim kurumlarının yıllık öğrenim ücreti artışlarının TÜFE oranı ile sınırlandırılması öngörülmektedir. Bu düzenlemelerle, öğrenci ve velilerin ekonomik zorluklar nedeniyle eğitim haklarından mahrum kalmasının önüne geçilmesi planlanmaktadır” dedi.