DEVA Parti'li Rızvanoğlu: İstanbul’un içme suyu kaynakları tehlike altında

DEVA Partisi Milletvekili Evrim Rızvanoğlu, iktidarın Fatih Ormanı için "ÇED gerekli değildir" kararı vererek tahribatın önünü açtığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu, İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde bulunan ve Pirinççi Mahallesi’nde yer alan, mıcır kırma, eleme ve yıkama tesislerinin Fatih Ormanı’na verdiği zararı yerinde inceledi.

Evreim Rızvanoğlu, tahrip edilen ormanlık alan önünde yaptığı açıklamada iktidara Anayasa’nın 169. maddesini hatırlatarak, “Burası İstanbul’un oksijen kaynağı Fatih Ormanları. Yine arkamda gördüğünüz, mıcır kırma-eleme tesisleri var. Tam ormanın ortasında ağaçlar kesilerek yapılmış kırma eleme tesisleri. Bakın, burası aslında ormanın ortası fakat 2006-2007 senesinde buraya ‘ÇED gerekli değildir’ raporu verilmiş. Aynı raporda, yine ÇED raporunda, burasının, ‘orman vasfında’ olduğu da yer alıyor. Bakın, Anayasanın 169. maddesinde ne diyor? ‘Devlet ormanları korumakla yükümlüdür.’ Sizin ormandan anlayışınız bu mu?” diye sordu.

Rızvanoğlu açıklamasında tesislerin su kaynaklarına yakınlığına da dikkat çekerek, “İstanbul’un göbeğinde, tek kalan oksijen merkezinde, bu taş kırma, mıcır eleme tesisini yapmanız gerekiyor muydu? Orman anlayışınız bu mu sizin? Bakın burası, İstanbul’un içme suyuna çok yakın. Şu görüntü, İstanbul’a yakışıyor mu? 2015 ve 2024’ü Google Earth’ten çıkarttım. Bakın, 2015 senesinde böyleymiş, 2024 senesinde maalesef şu an geldiğimiz durum bu” dedi.