DEVA Parti'li Şahin: Günümüz Türkiye’sinde maalesef çocuk okutmak lüks oldu

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, "Günümüz Türkiye’sinde maalesef çocuk okutmak lüks olmuştur. Öğrencilerimizin en temel okul malzemelerine bile muhtaç bırakılması iktidarın ayıbıdır" dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü İdris Şahin, velilerin yeni eğitim-öğretim yılına geçim sıkıntısıyla girdiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eleştirilerde bulundu. Erdoğan’ı geçim hesabı yapmaya davet eden Şahin, “Beştepe’den değil, özel okullarda yetişen kendi çocukları veya kendi torunları üzerinden değil; Keçiören’ de, Pursaklar’ da, Altındağ’ da herhangi bir mahallemizin okulunda, milletin evlatları üzerinden bu hesabı yapmasını istiyoruz” dedi. 

Yüksek enflasyon altında geçim sıkıntısı çeken velilerin, okulların açılmasıyla iyice belinin büküldüğünü ifade eden Şahin, “Özellikle öğrenci sayısı fazla olan aileler bu fiyatlar karşısında çıkar yol bulamamakta ve anne babalar bunalıma girmektedir” diye konuştu.

Şahin, “Günümüz Türkiye’sinde maalesef çocuk okutmak lüks olmuştur. Eğitim kalitesinin yerlerde olduğu ülkemizde velilerin öğrencilerine okul harçlığı vermesi şöyle dursun, öğrencilerimizin en temel okul malzemelerine bile muhtaç bırakılması iktidarın ayıbıdır. Bu ayıp da Beştepe’de saltanatına devam eden lüks ve şatafat düşkünü, çarşıdan, pazardan, vatandaşının halinden bihaber iktidara yeter de artar” dedi.