DEVA Parti'li vekiller adalet nöbeti tutan Sevinç Çakır’ı ziyaret etti

DEVA Partisi milletvekilleri askeri okul öğrencisi ve kursiyer teğmen annelerinden Sevinç Çakır’ı adalet nöbeti tuttuğu Adalet Bakanlığı önünde ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcıları ve Milletvekilleri Mehmet Emin Ekmen, Mustafa Yeneroğlu ve İdris Şahin, 8 yıldır evlatları için adalet bekleyen askeri okul öğrencisi ve kursiyer teğmen annelerinden Sevinç Çakır’ı adalet için nöbet tuttuğu Adalet Bakanlığı önünde ziyaret etti.

15 Temmuz’un yaşandığı dönemde kursiyer teğmen statüsünde olan 'kursiyer teğmenler'den olan Murat Çakır'ın annesi Sevinç Çakır, Adalet Bakanlığı önünde nöbet tutuyor. DEVA Partisi’nin milletvekillerinden oluşan bir heyet konuyu kamuoyunda ve TBMM’de gündeme getirmek için Sevinç Çakır’a bir ziyaret gerçekleştirip açıklamalarda bulundu.

Sevinç Çakır, DEVA heyetinin ziyareti sırasında konuşurken zorlandı. DEVA Partisi Sözcüsü ve Ankara Milletvekili İdris Şahin, "Ankara Milletvekili olarak sizleri daha öncesinde dinledim. Evet, sorunlarınızın, sıkıntılarınızın sebebini biliyoruz. Ama bakın bir tarafta 6 yıldır bir hak mücadelesi, hak arayışı var. Yargılama az veya çok devam ediyor. Verilmiş olan bir hüküm var, ama bu hükmün sağlıklı koşullarda verilmediğini iddia ediyorsunuz. Bu yargılamanın bir şekliyle, bu yavrular açısından yenilenmesi noktasında talebinizin olduğunu ifade ediyorsunuz. 13 yaşındaki evlatlarımızı, devletin kucağı ana kucağıdır diyerek teslim ettik ama çocuklarımız henüz tam manasıyla teğmen bile olamadan böyle bir haksızlığa uğradı diyorsunuz. Doğru mudur?" diye konuştu.

'AKLIMI YİTİRMEK ÜZEREYİM, BAZEN DONUP KALIYORUM'

Şahin’in konuşmasının ardından Sevinç Çakır, durumu şu sözlerle ifade etti:

"Evet, bazen bu olayları anlatırken gerçekten sağlıklı düşünemiyorum artık. Aklımı yitirmek üzereyim, bazen donup kalıyorum. Bir çocuk birliğindeyken ve o gece suç teşkil eden bir şey yapmamışken, bir Kursiyer Teğmen’e müebbet verilirse ben ne anlatayım? Benim aklım almıyor. Böyle bir şeyi (tutuklama kararı) yapanlar; bu gencecik çocuklarımızı öfkelendirir ve yara açarak ötekileştirilirse, vatanım diyen bu çocuklar ne hisseder? Bu yara bilerek mi açılıyor? Bu çocuklar bir cana kıymamış, devlet malına zarar vermemiş, suçun şahsiliği var. O gece emir komuta altında bu çocuk, komutanının tehlike anında vur emrini yerine de getirseydi bile ben suçsuz derdim. Benim çocuğum o zaman 23 yaşındaydı. Sabah eve geldi, 10 gün evde bekledi. Birliğinden emir gelmesini ve göreve başlamayı beklelerken, 12. günde çocuklarımız gitti ve tutuklandı."

Sevinç Çakır, Kursiyer Teğmen Murat Çakır’ın başarı ve eğitim kariyeri ile ilgili bilgiler vererek; engelli kızıyla tarafsız, bağımsız, şeffaf ve güvenilir mahkemeler olsun diye adalet nöbetine başladığını ve sadece oğlu için değil ülkesine olan borcu için tüm yargı mağdurları için bu adalet nöbetini tuttuğunu dile getirdi.

'ASKERİ ÖĞRENCİLERLE İLGİLİ BİR DOSYA OLUMLU OLARAK YARGITAY'DA BOZULDU'

Sevinç Çakır'dan sonra değerlendirmelerde bulunan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Ekmen, “Askeri öğrencilerle ilgili bir dosya, bildiğim kadarıyla, olumlu olarak Yargıtay'da bozuldu. Darısı sizin çocukların başına diyelim” dedi. Mustafa Yeneroğlu’nun defalarca kez, yaptığı birçok açıklamayla bu tarz haksız yargılamaları gündemde sıcak tutan birisi olduğuna dikkat çeken Ekmen, “Biz de bugün sembolik olarak sizi ziyaret ederek desteğimizi sunuyoruz” dedi.