DEVA Partisi Adayı Cenap Ekinci projelerini anlattı

DEVA Partisi Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekinci, 41 kere maşallah diyerek 41 projesini tanıttı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEVA Partisi Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Cenap Ekinci bir otelin konferans salonunda projelerini tanıttı.

"41 kere maşallah" diyerek 41 projesini tanıtan Ekinci, yaptığı Kürtçe konuşmada şehrin sorunlarını anadilde dile getirerek çevrede yaşayanların sorunları ve çözüm yolları konusunda yeterli tecrübe ve donanıma sahip olduğunu söyledi. Daha sonra Türkçe sunuma geçen Ekinci, ATAHSİS adını verdiği Aile Tanıma ve Hizmet Sistemi Projesi hakkında uzun bir sunum yaptı.

Ekinci ayrıca Belediye'nin mevcut kurumsal yapı eksikliğinden ve kayyım uygulamalarından Diyarbakır'da yaşayanların rahatsızlık duyduğunu ve yeterince hizmet alamadığını iddia ederek göreve gelmesi halinde bu sorunları kısa zamanda çözeceğini dile getirdi.

'YENİ BİR YOL, YENİ BİR NEFES'

"Yeni bir yol, yeni bir nefes" sloganı ile Diyarbakır siyasetinde üçüncü bir yol açtığını belirten Ekinci, Diyarbakır'ı bu ikilemden kurtarmak ve hür iradesi ile adayını seçmek için yeni bir seçenek olarak ortaya çıktığını söyledi. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın arkasında tam destek olduğunu belirten Ekinci, bu seçimde bazılarının kırmızı bazıların da siyaseten sarı kart göreceğini aktardı. 

MAVİ PEMBE FON PROJESİ

41 projesi içinde kendisini en heyecanlandıran projenin Mavi Pembe Fon projesi olduğunu ve bu proje ile çocuğu olamayan çiftlerin bebek sahibi olmalarını sağlamak için tüp bebek işlemi için belediye tarafından kaynak oluşturulması olduğunu belirtti. Ekinci, kendisinin tüp bebek laboratuvar uzmanı olduğunu da sözlerine ekledi.

Toplantının sonunda diğer ilçe adaylarını da sahneye çağıran Ekinci, programın ardından seçim otobüsü ile şehir turu yapmak üzere çalışmalarına devam etti.