DEVA Partisi Sözcüsü Şahin: Engelli vatandaşlarımızdan derhal el çekiniz

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı yeni vergi paketinde, engellilere sağlanan ÖTV indiriminin kaldırılacağı iddialarına tepki gösterdi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) gündemine gelecek olan yeni vergi reformu paketinde, engelli bireyler için uygulanan Özel Tüketim Vergisi'nin (ÖTV) kaldırılacağı iddia edildi. Daha önce bu haktan yararlanmak isteyen engelliler, Gelir İdaresi Başkanlığı'na başvuruyordu. DEVA Partisi Sözcüsü ve Ankara Milletvekili İdris Şahin, engellilere yönelik planlanan ÖTV’nin kaldırılmasına yönelik uygulama hakkında açıklamada bulundu.

Şahin, “Engelli bireylerin önlerine bir engel daha koymak nasıl bir ahlaki tutum ve davranıştır ki akıl almıyor açıkçası” diyerek Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’e seslendi.

Şahin’in açıklaması şöyle:

“Sayın Şimşek’e soruyorum; ülkede o kadar gelir kaynağı varken, KKM garabeti ortada dururken ve gün gün yükü artarken, faizde parası olan zenginler dururken, vergi borcunu tahsil edemeyip sildiğiniz sermaye sahipleri dururken, devlet bankalarından amacına aykırı kredi kullandırıp tahsil edemedikleriniz dururken, yönetiminizdeki israfı ve yolsuzlukları gerçek anlamda önlemeye çalışmak dururken engelli bireylerin gündelik hayatlarını kolaylaştırmak için aldıkları araçların ÖTV’lerine göz dikmek nasıl bir anlayıştır?

Engelli vatandaşlarımızdan derhal el çekiniz! Önce almış oldukları araçlarına bir kota koydunuz, sizler engellisiniz ve siz sadece bu kadarlık araç alabilirsiniz dediniz. Oysa demediniz ki sizler en güvenlikli, en donanımlı araçları almalısınız ve hayatınızı daha kolay hale getirmelisiniz.

Şimdi de yine hatalarınızın üstüne bir hata daha koyuyorsunuz. Engelli durumdaki özel vatandaşlarımızın almış oldukları araçların kullanım yıllarını 5 yıldan 10 yıla çıkartıyorsunuz. Bu yetmez gibi bir de engelli bireylerin ailelerine vefatından sonra ÖTV tutarını ödemelerini dayatıyorsunuz. Sayın Şimşek, şimdi sizden elinizi varsa vicdanınıza koymanızı ve bu durumu bir kez daha düşünmenizi talep ediyoruz. Engelli durumdaki özel vatandaşlarımıza yeni engeller değil, onların daha adil, daha güzel ve daha ferah bir ortamda yaşamaları için gerekli bir düzen oluşturmanızı bekliyoruz.”