DEVA Partisi'nden istifa eden Halis Kahriman: Babacan'ın arkadaşlarının vekil olması için siyaset yapmıyoruz

İstifa ettikleri DEVA Partisi yetkililerinin açıklamalarına tepki gösteren Halis Kahriman, "Genel merkez bizim varlığımızı ve şikayetlerimizi bu haberle mi öğrendi? Ayıp yapan sizsiniz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da, Demokrasi ve Atılım Partisi'nden (DEVA Partisi) istifa eden 13 ilçe başkanı arasında bulunan Esenyurt İlçe Başkanı Halis Kahriman, genel merkez yetkililerinin açıklamalarına tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Halis Kahriman, istifaya karar verdiklerini DEVA Partisi yönetiminin bildiği belirtti.

"Biz istifaya zaten karar vermiştik ve bu biliniyordu" diyen Kahriman, "Genel merkez bizim varlığımızı ve şikayetlerimizi bu haberle mi öğrendi? Teşkilatların sesini duymazdan gel, kibir içinde salon siyaseti yap. Sonra da ayıp oldu. Ayıp yapan sizsiniz" ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a seslenen Kahriman, "İttifakı bozacak kadar, seçimi riske edecek kadar arkadaşının arkasında duran Sayın Genel Başkan'a sormak isteriz: Arkadaşınızın milletvekili olması Türkiye’nin geleceğinden daha mı önemliydi? Biz Sayın Genel Başkanın arkadaşlarını milletvekili yapmak için siyaset yapmıyoruz. Biz millet için siyaset yapıyoruz" dedi. 

DEVA Partisi'nin Esenyurt, Zeytinburnu, Sancaktepe, Bahçelievler, Esenler, Sultanbeyli, Fatih, Sultangazi, Küçükçekmece, Bağcılar, Beylikdüzü ve Silivri ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri partiden istifa etti.

İstifa açıklamasından önce ilçe başkanlarının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüştüğü ortaya çıktı. 

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin de "YAZIK… Yakışmadı Kemal Bey!" diyerek Kılıçdaroğlu'na tepki göstermişti. (HABER MERKEZİ)