DEVA Partisi’nden KPSS için suç duyurusu: Rezaletin telafisi sınavın iptalidir

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, KPSS soru sızıntısı iddiası üzerine suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı ve "Bu rezaletin telafisi ancak yapılan sınavın iptaliyle mümkündür" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi Sözcüsü İdris Şahin, Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) soru sızıntısı iddiası üzerine suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

“Gençlerimizin umutlarını ve emeklerini çalan sorumlular hakkında derhal soruşturma başlatılması için suç duyurusunda bulunacağız” diyen Şahin iddiayı “emek hırsızlığı” olarak niteledi, “Bu rezaletin telafisi ancak yapılan sınavın iptaliyle mümkündür” diye konuştu.

Şahin şu ifadeleri kullandı:

ÖSYM BENZER HATALARI GEÇMİŞTE DE YAPTI: ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda benzer hatalar geçmişte de yapılmış ve binlerce gencimizi mağdur etmiştir. Yayınevlerinin soru tutturmak diye ifade ettikleri bir söylem var ki aynı soruyu bire bir tutturmanız imkânsızdır. Yani soruları bırakın, seçeneklerin de aynı yerde olması imkân dahilinde değil. Ya ÖSYM adı geçen kurumdan soruları aldı ya da adı geçen kurumla sorular önceden paylaşıldı. İki durumda da gençlerimizin emeği yok sayıldı.

BU TAM BİR REZALET: ÖSYM Başkanı Sayın Halis Aygün’ün gece yarısı görevden alınması durumun vahametini net bir şekilde göstermektedir. Bu süreç derhal aydınlatılmalıdır. Sınava giren milyonları vebali iktidarın üzerindedir. Bu, tam bir rezalettir. Bu, soru tutturmak değil emek hırsızlığıdır. Bu rezaletin telafisi ancak yapılan sınavın iptaliyle mümkündür.

CUMHUR İTTİFAKI ORTAKLARI DA SINIFTA KALDI: DEVA Partisi olarak Cumhuriyet'in savcılarını göreve davet ediyoruz. Gençlerimizin umutlarını ve emeklerini çalan sorumlular hakkında derhal soruşturma başlatılması için suç duyurusunda bulunacağız. Cumhur İttifakı’nın ortaklarının da gençlerimizin huzurunda bir sefer daha sınıfta kaldığını teyit etmek istiyoruz. (DUVAR)