DEVA Partisi’nin Antep mitinginde halk: Daha kaybedecek neyimiz kaldı?

DEVA Partisi’nin Antep mitingi valilik engellemelerine rağmen binlerce kişinin katılımıyla sona erdi. Mitinge katılanların ortak düşüncesi, DEVA Partisi’nin değişim vaat ettiği oldu.

Google Haberlere Abone ol

Cengiz Anıl Bölükbaş

ANTEP - DEVA Partisi'nin Antep mitingi, binlerce kişinin katılımıyla son buldu. Mitingden önce Gaziantep Valiliği’nin engelleme girişine rağmen Antepliler yoğun katılım gösterdi.

Mitingde konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da engelleme girişimlerini hatırlatarak tepki gösterdi. Miting alanına gelenler, DEVA Partisi’nin ülkenin mevcut sorunlarına çare olacağını düşündüğü için mitinge geldiğini söyledi.

BASKILARA RAĞMEN BİNLERCE KİŞİ GELDİ

Mitinge katılan Antepliler, alana gelmelerinin önemli sebeplerden biri olarak Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik duruma işaret etti. Mitindekiler, Babacan'ın ekonomik sorunu çözebilecek en önemli isimlerden biri olduğunu düşünüyor. Babacan'ın demokrasi, hukuk, adalet gibi konulardaki söylemleri de yurttaşlar açısından önemli bir noktada duruyor.

Görüş verenler, Babacan'ın ekonominin düzelmesi için hukuk ve demokrasi alanında adımlar atılması gerektiğini gördüğünü ve buna dair plan ve programlar açıkladığını söylüyor.

Ayrıca valiliğin engelleme girişimlerine dair de tepkiyi görmek mümkün. İktidarın insanlar üzerinde baskı kurmaya çalıştığını belirterek, sorunların can alıcı duruma geldiği için baskılara ve engelleme girişimlerine rağmen miting alanına geldiklerini vurguladılar.

Lise öğrencisi Semih Şimşek, kendi yaşındaki tüm gençlerin gelecek kaygısı yaşadığını söyledi.

‘İSTEDİKLERİ KADAR ENGELLEMEYE ÇALIŞSINLAR’

Semih Şimşek, mitinge katılan bir lise öğrencisi. DEVA Partisi'nin tek kurtuluş yolu olduğunu düşündüğü söyleyen Şimşek, "Bizi bu kötü günlerden çıkaracağına inanıyorum. Adalet, ekonomi, özgürlük, eğitim en önemli sorunlarımızdan. Benim yaşımdaki tüm gençler gelecek kaygısı taşıyor. Herkes yurt dışına gitmek istiyor. Ben bu ülkenin genciyim ve burada insanca yaşamak istiyorum. İyi bir geleceğim olsun istiyorum. Bu yüzden DEVA Partisi'nin mitingine geldim" dedi.

Valiliğin engelleme girişimlerini de değerlendiren Şimşek, "Bu saatten sonra daha ne yapabilecekler? İsteyen herkes istediğini destekleyebilir. Artık boğazımıza kadar gelmiş durumda. İstedikleri kadar engellemeye çalışsınlar. İnsanlar gene de mitinge bir yolunu bulup geliyorlar" diye konuştu.

Çiftçilik yapan Cuma Turan, "Koca tarım ülkesini dışarıya bağımlı hale getirdiler" dedi.

‘TÜRKİYE ÖLMEDEN KURTARMAK LAZIM’

Mitinge katılanlardan biri de çiftçi Cuma Turan. Küçüklüğünden beri çiftçilik yaptığını dile getiren Turan, "Yaşamadığımız sorun kalmadı. Buğday ekip gübre mi dökebildik? Elektrik faturalarımızı zamanında ödeyebiliyor muyuz? Şimdi fıstığı sürmek lazım ama mazot alamıyoruz. Koca tarım ülkesini dışarıya bağımlı hale getirdiler. Çiftçilik ölecek durumda" şeklinde konuştu.

"Türkiye'nin bitme noktasına geldiğini" söyleyen Turan, "Türkiye ölmeden kurtarmak lazım. Bu yüzden mitinge geldim. DEVA Partisi Türkiye'yi kurtarabilir. Daha kaybedecek neyimiz kaldı? İstediği kadar hükümet baskı kurmaya çalışsın. Ölmüş eşek kurttan korkar mı?" diye sordu.

Esnaflık yapan İbrahim Bozkurt, mevcut iktidarın sorunları çözemediğini söyledi.

‘DAHA ÖNCE BABACAN EKONOMİYİ DÜZELTTİ’

Yaklaşık 6 senedir esnaflık yapan İbrahim Bozkurt ise gün geçtikçe ülkedeki sorunların daha can yakıcı hale geldiğini belirtti. Mevcut iktidarın sorunları çözemediğini ifade eden Bozkurt, şunları söyledi:

"6 sene önce işe başladığı süreçteki gıda fiyatları ile günümüzdeki fiyatlar arasında uçurum var. İktidar esnafı suçluyor ama asıl sorumlu bizzat kendisi. Babacan'ın daha önce de ekonomiyi düzelttiğini bildiğim için Babacan'ı destekliyorum. Bu ülkede en büyük sorunlardan biri de hukuk. Babacan ekonomi ile hukuk arasındaki ilişkiyi iyi biliyor. Bu yüzden sadece ekonomi ile ilgili değil her alan ile ilgili plan ve program hazırlıyorlar. Mevcut muhalefet program açıklamazken DEVA Partisi her sorunu nasıl çözeceğini açıklıyor. Bu seçim son seçim. Kaybedecek bir şeyimiz kalmadı zaten. DEVA somut şeyler söylüyor. Umarım bizi mahcup etmez."

Ahmet Bozkuş
‘BİR DAHA ASLA AKP’YE OY VERMEM’

Ahmet Bozkuş uzunca bir inşaat sektöründe çalıştıktan sonra 4 yıl önce emekli olmuş.

Ülkede artık değişime ihtiyaç olduğunu söyleyen Bozkuş, "Memleketin durumu her konuda çok kötü. Ben emekli olduğumda 1500 TL maaş alıyordum. Şimdi 2 bin 500 TL alıyorum ancak alım gücüm düşmüş durumda. AKP'yi zamanında parlatan da Babacan idi. Bu yüzden bu sorunları onun çözeceğini düşünüyorum" dedi.

8 yıldır bir tekstil fabrikasında çalışan Mahir Görür'e göre de en önemli sorunlardan biri ekonomi.

Daha önce hep AK Parti'yi desteklediğini söyleyen Görür, "Bir daha asla AKP'ye oy vermem. İşçi artık yasayamaz duruma geldi. Yapılan zamlarla beraber maaşımız iyice eridi. Babacan'ın bakanken ne yaptığını biliyoruz. O yüzden sorunların çözümü için mitinge geldim" diye konuştu.