DEVA’da Babacan’a rakip geldi

Uluslararası hukuk, AİHM ve göç hukuku alanındaki çalışmaları ile tanınan avukat Salih Efe, DEVA Partisi’nin eylül ayında yapılması planlan 2. Olağan Büyük Kongresi’nde aday olacağını açıkladı.

Arşiv
Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL - 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde beklediği oy oranını yakalayamayan ve sadece bir ilçe ve üç belde kazanan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA), Eylül ayında ikinci Olağan Büyük Kongresi’ni gerçekleştirecek. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın kongrede yeniden aday olması bekleniyor.

‘PARTİ ŞİRKET GİBİ YÖNETİLİYOR’

Artı Gerçek'ten Müzeyyen Yüce'nin haberine göre, partide genel sekreter yardımcılığı başta olmak üzere mülteci/göçmen komisyonlarında da görev alan avukat Salih Efe, DEVA Partisi’nin Büyük Kongresi’nde genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

DEVA Partisi’nin zaman içinde kuruluş ruhundan ve felsefesinden uzaklaştığına dikkat çekerek, partinin dar bir kadro tarafından ‘şirket’ gibi yönetildiğini savunan Efe, kongre sürecinde adaylığını ‘itirazım var’ sloganıyla yürüteceğini söyledi.

‘ÖNCE İKTİDARA İTİRAZ EDİYORUM’

DEVA Partisi’ni içinde bulunduğu zor durumdan çıkararak iktidara talip hale getireceklerinin de altını çizen Efe, aday olmasına neden olan itirazlarını ise şu şekilde açıkladı:

“Halkımızı ve ülkemizi durmadan fakirleştiren bu siyasi sisteme, iktidara, siyasi liderlere ve siyasetçilere itiraz ediyorum. Emekliyi, köylüyü, esnafı bu hale getiren iktidara ve siyasi liderlere itiraz ediyorum. Gençleri umutsuzlaştırıp ülkesinden kaçırtan bu siyasi iktidara itiraz ediyorum. Sokak ortasında kadınları öldüren bu sistemi durdurmak için elinden geleni yapmayan iktidara itiraz ediyorum. Rant, çıkar, menfaat, makam, mevkii, ihaleden başka bir şey düşünemeyen iktidar mensuplarına itiraz ediyorum. Görevini gerektiği gibi yapamayan muhalefet liderlerine itiraz ediyorum.”

‘ALİ BEYE İTİRAZ EDİYORUM’

Ali Babacan’ın partiyi iyi yönetemediğini, kuruluş ilkelerine bağlı kalmadığını da sözlerine ekleyen Efe, “DEVA Partisi’ni kurup ilkelerine bağlı kalamayan Ali Babacan’a ve partiyi şirket gibi yöneten dar çekirdek kadrosuna itiraz ediyorum. Partimizi bu hale getiren partili sorumlulara itiraz ediyorum. Partili değerli arkadaşlarımızın partimizi bırakıp gitmelerine sebep olan Ali beye ve çekirdek kadrosuna itiraz ediyorum. Yani özetle partimizi kuruluştan şimdiye kadar kamuoyuna deklare ettiği gibi yönetemeyen Ali Beye itiraz etmek, ve hem DEVA Partisi hem de halkımız için bir umut olmak için bu demokratik yarışta ben de varım” dedi.

SALİH EFE KİMDİR?

1972 Diyarbakır doğumlu olan Av. Salih Efe, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini Diyarbakır da tamamladıktan sonra 1989 -93 yılları arasında Marmara Üniversitesi’nde hukuk eğitimini tamamladı. 1994 yılında İngiltere de İngilizce eğitimini tamamladıktan sonra 1995-98 yılları arasında Kanada, Montreal’da bulunan Concordia Üniversitesi Siyaset Bilimleri bölümünü derece ile bitirdi. 2005- 2007 yılları arasında Atılım Üniversitesi’nde Avrupa Birliği mastırını tamamladı. 2009-2011 yılları arasında Polis Akademisi, Güvenlik Bilimleri Enstitüsü, halen tez aşamasında olan uluslararası ilişkiler ve güvenlik doktora programını sağlık nedenleriyle bırakmak zorunda kaldı. 2001- 2002 yılları arasında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Türkiye masasında görevli uzman hukukçu olarak çalıştı. 2003- 2004 yılları arasında ise iltica hukuku alanında uzman hukukçu olarak Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Ankara Ofisinde görev yaptı. Sonra Avrupa Birliğinin devlet ile gerçekleştirdiği çeşitli uyum projelerinde çalıştı. DEVA Partisi Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulundu ve çeşitli komisyonlarda görev aldı. Halen uluslararası hukuk, AİHM, Anayasa Mahkemesi, insan hakları, mülteciler hukuku ve İnterpol hukuku alanında çalışmalar yürütüyor.

(HABER MERKEZİ)