Devlet Bahçeli ilk aşı yaptıranlar arasında yer alacak

Türkiye'de 11 Aralık'ta Coronavac aşısının vurulmaya başlanması planlanırken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de ilk aşı yaptıracak kişiler arasında yer alacağı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin korona virüsü aşısı olma kararı aldığı duyuruldu. Açıklamada "Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’nın yapmış olduğu açıklama doğrultusunda ve bakanlıkça öngörülen programa uygun olarak aşı yaptırma kararı almıştır. MHP lideri ilk aşı yaptıracaklar arasında olacaktır" denildi.

Türkiye'de Çin'den getirilecek Coronavac aşısının 11 Aralık'ta faz 3 kapsamında uygulanacağı açıklanmıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin aşısıyla ilgili şüphe belirten eleştiriler üzerine, "Aşıyla ilgili tüm onay süreçleri bittikten sonra bir hastaneye gideceğim ve kamuoyunun huzurunda aşıyı yaptıracağım. Ardından da o hastanede bulunan bütün sağlık çalışanlarımız aşılarını yaptıracaklar" demişti.

AŞI ÖNCELİKLE KİMLERE YAPILACAK?

MHP lideri Devlet Bahçeli 72 yaşında. Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamasında şu bilgiler verilmişti:

* İlk aşamada sağlık çalışanları, 65 yaş üstü vatandaşlarımız ile yaşlı, engelli, koruma evlerinde kalanlar gibi toplu ve kalabalık yerlerde yaşayan yetişkinler aşılanacaktır.

* İkinci aşamada toplumun işleyişi için gerekli sektörlerde ve yüksek riskli ortamlarda bulunan ve kritik işlerde çalışan kişiler ile 50 yaş ve üzeri en az bir kronik hastalığı bulunan kişiler aşılanacaktır.

* Üçüncü aşama, 50 yaş altı en az bir kronik hastalığı bulunan vatandaşları, genç yetişkinleri, ilk iki grupta yer almayan sektör ve mesleklerde çalışanları kapsamaktadır.

* Dördüncü ve son aşamada ise ilk üç grubun dışında kalan tüm bireyler aşılanacaktır. (HABER MERKEZİ)