Devrek'te maaş gerilimi: Başkan 80 bin, işçiler 132 bin TL alıyor

Devrek'te toplu iş sözleşmesi gereği belediye işçileri 132 bin TL maaş alacak. AK Partili Başkan Ulupınar sendikayla görüşeceğini söyledi. Sendika ise sözleşmeden geri adım atılmayacağı mesajı verdi.

Fotoğraf: Gazete Duvar
Google Haberlere Abone ol

ZONGULDAK - AK Partili Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Devrek Öğretmen Evi'nde düzenlediği basın toplantısında şubat ayında imzalanan toplu sözleşme gereği maaş ödemelerinde 11 milyon lira açık verdiklerini belirerek, “Vali, 105 bin lira maaş alıyor, ben 80 bin lira maaş alıyorum. Başkan yardımcılarımız 50 bin lira maaş alıyor. Temmuz ayı itibariyle 132 bin lira maaş alacak personelimiz var. Türkiye genelinde bu kadar maaş alan belediye işçisi yok” dedi.

'BU ADAMIN YATACAK YERİ YOK'

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan bir işçinin 40 bin lira aldığını ifade eden Ulupınar, kendisinden önceki CHP'li Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’a yetki göstererek, “Bu adamın yatacak yeri yok. Belediye İş Sendikası ile şubat ayında sözleşme yaparak Devrek Belediyesi'ne büyük bir kötülük yaptı. Türkiye standartları belli. Bizim işçinin alacağı parada gözümüz yok. Ama bu durumu Belediye İş Sendikası ile oturup bir daha görüşeceğiz. Önümüzdeki günlerde işçi arkadaşlar ile biraya gelip bu konuyu masaya yatıracağız. Maaş ödeyemeyen bir belediyede çalışmaktansa maaşlarını düzenli almalarını istiyoruz” dedi.

SEÇİME BİR AY KALA MAAŞLARA YÜZDE 79 ZAM

31 Mart yerel seçimlerini kaybeden Devrek eski Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, seçimlere bir ay kala Belediye İş Sendikası ile imzaladığı toplu sözleşmede işçi maaşlara yüzde 79, özlük haklarına yüzde 100 zam yapmıştı. Bozkurt, imza töreninde yaptığı konuşmada, “Emekçi kardeşlerim her zaman başımın tacıdır. Emek ve emekçinin hakkı her zaman kutsaldır. Benim bütün derdim işçi kardeşlerimin evine 1 lira fazla götürmesidir” demişti.

'SÖZLEŞMEDE GERİ ADIM ATMAMIZ SÖZ KONUSU DEĞİL'

Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Osman Karataş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şubat ayında 205 işçiyle imzalanan toplu iş sözleşmesinde geri adım atmalarının söz konusu olmayacağını belirterek, “Devrek Belediyesi bugüne kadar bölgemizde işçisine en çok maaşı veren belediyemiz oldu. Bizim sorumluluk alanımızda bu kadar maaş veren başka bir belediye yok. Türkiye genelinde de olduğunu zannetmiyorum. Şu anda bu konuyla ilgili Devrek Belediyesi'nde müfettişler ve denetçiler inceleme yapıyor. Sayın başkanın Belediye İş Sendikası ve işçilerle görüşüp bu konuda geri adım atılabileceği yönündeki düşüncelerine katılmıyoruz. Mevcut sözleşmeden geri adım atmamız söz konusu olamaz. Ancak maddi bir hata varsa bunu oturup görüşebiliriz” dedi.