DFG: Sadık Topaloğlu'nun hedef gösterilmesini kınıyoruz, derhal tahliye edilmeli

10 Temmuz'da tutuklanan gazeteci Sadık Topaloğlu'nu iktidara yakın medyanın hedef gösterdiğini açıklayan Dicle Fırat Gazeteciler Derneği, "Topaloğlu derhal tahliye edilmeli" çağrısı yaptı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da 10 Temmuz'da akşam saatlerinde gözaltına alınan gazeteci Sadık Topaloğlu ve arkadaşı Mehmet Savaş, 'örgüt üyesi olmak' iddiasıyla tutuklanmıştı. Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG), yaptığı açıklamada, Toplaoğlu'nun iktidara yakın medya tarafından hedef gösterildiğini belirterek, "15 yılı aşkın bir süredir gazetecilik yapan Topaloğlu'nun, yargılama süreci sürerken ve masumiyet karinesi ihlal edilerek hedef gösterilmesini kınıyoruz" denildi.

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği'nden yapılan açıklama şöyle:

"İstanbul'da 10 Temmuz'da gözaltına alınan gazeteci Sadık Topaloğlu ve arkadaşı Mehmet Savaş, 13 Temmuz'da 'örgüt üyesi olmak' iddiasıyla tutuklandı. Topaloğlu, tutuklanmasına gerekçe yapılan soruşturma kapsamında 2022 yılında yargılanmış ve 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Duruşmalara hiç katılmayan bir tanık beyanı üzerinden ceza verilen Topaloğlu, yeniden tutuklanarak ikinci kez cezalandırılmış oldu. Bu da yetmezmiş gibi iktidar yanlısı medya kuruluşları tarafından ‘Örgütün sözde istihbarat hücresi çöktü!’ şeklinde hedef gösterildi.

15 yılı aşkın bir süredir gazetecilik yapan Topaloğlu'nun, yargılama süreci sürerken ve masumiyet karinesi ihlal edilerek hedef gösterilmesini kınıyoruz. Hukukun hiçe sayıldığı, masumiyet karinesinin ortadan kaldırıldığı ve tüm muhalif kesimlerin iktidar tarafından ‘terörist’ söylemleriyle kriminalize edildiği bir ortamda gazetecileri ve gazeteciliği savunacağımızı bir kez daha vurguluyoruz. Tedavi olmaması halinde gözlerini kaybetme riski bulunan gazeteci Topaloğlu derhal tahliye edilmeli."