Dijital göçebelerin sayısı 40 milyonu aştı: Hangi ülkeler kabul ediyor?
Uzaktan çalışanların pandeminin başlamasıyla yoğun olarak tercih ettiği dijital göçebelerin sayısı dünyada 40 milyonu aştı.
DUVAR - Ticaret ve sanayinin bir çok alanında yarışan ülkelerin yeni rekabet alanından biri de sayıları her yıl artan dijital göçebeler oldu.
Dünyada sayıları salgınla 40 milyonu aşan "dijital göçebeler" ülkeler için yeni bir gelir kapısı olarak da görülüyor. Gayrimenkul Hizmet İhracatçıları Derneği'nden (GİGDER) verilen bilgiye göre, Eylül 2021'de 21 olan dijital göçebe vizesi veren ülke sayısı 2024'ün ilk çeyreğinde 58'e ulaştı. 30'a yakın ülke de vizelerini teşviklerle güncellemek için çalışıyor.
Geçen yıl Seyşeller, İspanya, Brezilya, Güney Afrika ve Estonya agresif teşvikler açıklarken, 30'a yakın ülke de vergi ve oturum avantajları ile 40 milyon "paralı göçmeni" çekmek için bu yarışa girme peşinde.
Türkiye de bu kapsamda yakın zamanda dijital göçebe vizesini devreye aldı. Türkiye, 32 Avrupa ülkesi ile Amerika, Kanada, Rusya, Ukrayna ve Belarus'tan 21-55 yaş arasında, en az 6 ay geçerli bir pasaport, üniversite diploması veya denk belgesi ve dijital göçebe olarak çalışıldığını kanıtlayan belgelerle başvuruları kabul etmeye başladı.
AA'da yer alan habere göre bazı ülkelerin ülkelerin Dijital Vize Şartları ve süreleri şu şekilde:
Almanya (6 ay ile 3 yıl)
Şartlar: Geçinme ispatı, adres gösterme