'Dijital projeler ortaya koyan adaylar rakiplerine göre daha avantajlı'

E-belediye uygulamaları, online hizmetler, dijital girişimcilik ekosistemleri gibi dijital projeler ortaya koyan adayların gençler için rakiplerine göre daha avantajlı olduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye 31 Mart yerel seçimlerine doğru giderken yapılan araştırmalar siyasi partiler için büyük bir oy potansiyeli olan genç seçmenlerin büyük bir kısmının hala kararsız olduğunu ya da sandığa gitmeyeceğini söylüyor. Gençlere dijital okuryazarlık eğitimleri veren Dijital Dönüşüm Uzmanı Dr. Nabat Garakhanova, 1 milyon 32 bin 610 gencin ilk defa oy kullanacağı 31 Mart seçimlerinde, başkan adaylarının dijital projelerinin gençlerin karar verme eğilimlerinde belirleyici bir unsur olacağını belirtiyor.

Dijital teknolojiyle iç içe büyümüş bir nesil olan Z kuşağının dijital projeler konusunda belediyelerden yüksek beklentiler içinde olduğunun altını çizen Dr. Nabat Garakhanova ‘Türkiye'nin genç nüfusu, internet ve sosyal medya kullanımı konusunda oldukça aktif. Z kuşağı olarak adlandırılan bu grup, internet teknolojileriyle büyüyen ve bilgiye ulaşmada önceki kuşaklara göre daha fazla özgürlüğe sahip olan ilk kuşaktır. Bu durum, onlarda yüksek bir öz güven duygusu yaratmakta ve bireyci davranış kalıplarını teşvik etmektedir.Dijital eğitimler verdiğimiz akademimizde binlerce gence temas ediyoruz ve gözlemlerimizde, gençlerin dijital bir vizyon ortaya koyan siyasilere kendilerini daha yakın hissettiği yönünde’ diyor.

SOSYAL MEDYAYI DOĞRU KULLANMAK GENÇLER ÜZERİNDE ETKİLİ

Sosyal medyayı aktif ve doğru kullanan siyasilerin gençler üzerinde olumlu bir etki bıraktığını belirten Dr. Nabat Garakhanova, gençler sosyal medya üzerinden takip ettikleri siyasilerin dijital alandaki projelerini de araştırıyor ve onlardan hızlı, etkili ve kullanıcı dostu projeler beklediğini söylüyor.

 

‘Dijitale ne kadar yakınsanız, gençlere de o kadar yakınsınız’ diyen Garakhanova ‘Genel olarak, Türkiye'deki gençlerin dijital projelere yönelik beklentileri, kendilerini ifade etme, öğrenme ve topluma katkıda bulunma fırsatları ile ilişkilendirilebilir. Bu nedenle, gençlere yönelik politika ve projelerin, onların bu beklenti ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak şekillendirilmesi önem taşımaktadır. E-belediye uygulamaları, online hizmetler, akıllı ulaşım çözümleri, çevrimiçi otopark bulma, açık veri portalları, epartisipasyon araçları, dijital girişimcilik ekosistemleri, çevrimiçi kurslar gibi dijital projeler ortaya koyan adaylar gençler için rakiplerine göre daha avantajlı’ diyor.