Dijital sanat galerisi Jupitart, ilk sergisini açtı

Richard Sennet’in 'Ten ve Taş' kitabından esinlenerek hazırlanan aynı adlı sergi, 10 Temmuz'a dek Jupitart Platform'un web sayfası üzerinden ziyaret edilebilir.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Farklı disiplinlerden sanatçıları dijital ortamda bir araya getirme hedefiyle kurulan Jupitart Platform, web sayfasını sanatseverlere açtı.

jupitart.com adını taşıyan web sitesinde, "Ten ve Taş" adını taşıyan ilk sergi de devreye alındı. 

İNSAN BEDENİ İLE KENT BEDENİNİN BENZEŞİMİ KONU ALINIYOR

Richard Sennet’in ‘’Ten ve Taş’’ kitabından esinlenerek hazırlanan sergi, birbirlerinden farklı disiplinlerden bir araya gelen sanatçılar Akın Güreş, Ayfer Tutkan, Duygu Aydoğan, Elif Fırat, Reyhan Mente ve Samed Arda Selim'in eserlerini barındırıyor. Sergide yer alan sanatçılar insan bedeni ile kent bedeninin benzeşimi, bedenin kentsel mekanlara bıraktığı etki ve geçmişten günümüze insan bedeninin kent içinde geçirdiği dönüşüm gibi konuları ele alıyorlar.

Sergi, www.jupitart.com adresi üzerinden 10 Temmuz'a dek ziyaret edilebilecek. 

'BELLİ KALIPLARA SIĞDIRILAN GALERİ-MEKAN İLİŞKİSİNİ ARTIK DİJİTALE TAŞIYORUZ'

Jupitart Platformu'nda erişime açılan sergiye ilişkin konuşan küratör Seda Kirişçioğlu Güreş, dijital sanat galerilerinin, sanatçı ve sanatseverleri bir araya getirerek nitelikli işleri daha da erişilebilir kıldığını belirtti. Güreş, şu ifadeleri kullandı:

"Sanat eserlerinin üretim ve sergileme biçimleri zaman içinde birçok değişime uğradı. Bu değişim yaşanılan zamanın koşulları üzerinden şekillenmeye devam ediyor. Özellikle pandemiden sonra evlere kapanan insanlar, sanat eserlerine online platformlar üzerinden erişim imkanı yakalamıştı. Müzeler de internet üzerinden gezilmeye başlandı, müzayedeler online platformlar üzerinden yayınlanarak oldukça rağbet gördü. Belli kalıplara sığdırılan galeri - mekan ilişkisini artık biz de devreye aldığımız Jupitart ile dijitale taşıyoruz. Farklı disiplinlerden birçok sanatçımızın ürettikleri işlerin erişimini çok daha kolay ve zevkli hale getireceğiz.”