Dikili'de yangın: Bir site tahliye edildi

İzmir'in Dikili ilçesinde yerleşim bölgesine yakın alanda çıkan yangının yayılması nedeniyle Mavikent sitesi tahliye edildi.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'in Dikili ilçesi Çandarlı Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

AA'nın haberine göre olay yerine İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 4 uçak, 5 helikopter, 11 arazöz, 5 su ikmal aracı, 3 dozer ve 2 yer ekibi sevk edildi. Ekiplerin yangına müdahalesi devam ediyor. 

Rüzgarın da etkisiyle yayılan yangında alevlerin yaklaştığı Mavikent Sitesi, tahliye edildi. Çandarlı-Denizköy kara yolu da yangın nedeniyle trafiğe kapatıldı.

BAŞKAN KIRGÖZ: İLERLEMESİ DURDURULDU

Rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan yangınla ilgili açıklamalarda bulunan Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, "Öğleden sonra çıkan yangın hepimizi çok üzdü. Adeta ciğerlerimiz yandı. Yerleşim alanlarının içerisinden çıkmış yangına kısa sürede müdahale edildi. Şu an 15 hava aracı müdahale ediyor. Biraz önce AFAD İl Müdürümüzle görüştüm. Yangının beli kırıldı. Yani tam anlamıyla kontrol altına alınamamakla birlikte ama ilerlemesi durduruldu. Kısa sürede kontrol altına alınır bilgisini aldım kendisinden. Can kaybı olmaması en büyük tesellimiz. 3  evimiz hasar gördü kısmen de olsa birinin çatısı yanmış. Diğerleri de bahçe kısımlarında müştemilatları zarar görmüş. Onun haricinde başka bir mal kaybı yok" dedi.

Orman yangınlarına karşı vatandaşlara çağrıda da bulunan Kırgöz, "Dikkat edilmesi gerekiyor, gerçekten bu yıl ülkenin her noktasında çok yangın çıktı. Çıkmaya da devam ediyor. Bu tamamen muhakkak dikkatsizliklerden meydana geliyor. Ben buradan tüm yurttaşlarımıza çağrıda bulunuyorum. Lütfen dikkatli olalım. Onbinlerce metrekare alanımız yanıyor. Bu doğanın tekrar kendini yenilemesi kolay değil. Çok uzun bir süre alıyor. Hepimiz çok dikkatli olalım. Türkiye'nin her yeri birbirinden güzel. Özellikle bu sahil kıyıları gerçekten bir yeryüzü cenneti. Herkesi dikkatli olmaya çağırıyorum" diye konuştu.

'10 YILLIK EMEĞİM 10 SANİYEDE GİTTİ'

ANKA'nın haberine göre orman yangınında evi yanan Mehmet Karaçam ise "Denizköy'e eşimi almaya gittim. Denizköy'e gidip gelene kadar yangın buraya gelmiş. 10 yıllık emeğim 10 saniye de gitti, yok oldu. Babamdan kalma zeytinlik yok oldu" dedi.

 

(HABER MERKEZİ)