Dilan Polat kimdir?

Dilan Polat ve eşi Engin Polat, haklarındaki kara para aklama soruşturması kapsamında İstanbul'da düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Peki Dilan Polat kimdir, ne iş yapıyordu?

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Dilan Polat 21 Temmuz 1990 tarihinde İstanbul'da doğdu.

İş hayatında ilk olarak doğum fotoğrafçılığı yapan Polat, birçok ünlü ismin fotoğrafçılığını yaparak tanındı. 2017 yılında çalışma alanını değiştiren Dilan Polat, güzellik merkezleri açmaya başladı. Aynı süreçte sosyal medyada 'fenomen' olarak tanındı. Instagram hesabı 7 milyon takipçiye ulaştı. Ancak sosyal medyada son dönemde yaptığı video paylaşımlarında sergilediği lüks yaşamına dair videolar kamuoyunda tepki çekti. Polat'ın videolarına eşi Engin Polat'ı yatak odalarında uyuduğu sırada mehter takımı ile uyandırması, eşi Engin Polat'ın Dilan Polat'ın doğum gününü New York’ta bulunan Times Square’a reklam vererek kutlaması gibi olaylar profesyonel çekimlerle aktarılıyordu.

SUÇLAMA NEYDİ?

Sahte fatura yöntemiyle 200 milyon liraya yakın gelir elde etmek gibi ticari suçlamalarla gözaltına alınan 17 kişi arasında yer alan Dilan Polat hakkındaki soruşturma, "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet"ten başlatılmıştı. 

Dilan Polat bir süre önce Instagram hesabını kapatan Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın Dilan tüm mal varlıklarına da el konuldu. Dilan Polat iki çocuk annesi. (HABER MERKEZİ)