Dilan Polat'ın 'Enercii'si yeniden gündem oldu

Dilan Polat'ın 'Enercii' şarkısı sosyal medyada yeniden gündem oldu. Şarkı, yaklaşık 82 milyon izlenmeye ulaştı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyal medyadaki lüks paylaşımlarıyla dikkat çeken Dilan Polat ve Engin Polat'la ilgili 3 Ekim'de açılan soruşturma devam ederken, Polat'ın 'Enercii' şarkısı, sosyal medyada yeniden gündem oldu. Şarkının klibinde Engin Polat'ta yer alıyor. 

23 Haziran Pazar günü yayınlanan şarkı, 15 saatte 1,3 milyon izlenmeyi geçti. Şarkı, şu an ise yaklaşık 82 milyon izlenmeye ulaştı. 

Enercii şarkı sözleri şöyle:

Eğlendiriyo beni dedikodularınız
Yüzüme gülüp ardımdan konuşmalarınız
Ne gözünüz tutar ne de beddualarınız
Çekemeyenler parti kursa kazanırsınız
Görüyorum her köşe başında taklidimi
Utanmadan bir de soruyor benziyoruz di mi
Hadi canım hadi öteye hadi bas geri
Takdir etmek isterdim bu vizyonsuz azmini

Yüzde yüz enerci
Bu nasıl bi sinerci
Tek tek ediyorum hater’larımı alerji
Umrumda mı? Değil hiç
Hanginiz ikinci
Allah'ın lütfu bana bitmeyen bu enerci

Yok bende olan yok sende
Kalite gör sayemde
Okunmaz esamen de
Adımın geçtiği hiç bir yerde
Ağzınla kuş tutsan
İstiareye yatsan
Cürmün kadar yer yakarsın canım ateş olsan
İkinci bir şansın
Belki de olurdu
Milyarda bir olsa da Hindistan'da doğsan

Yüzde yüz enerci
Bu nasıl bir sinerci
Tek tek ediyorum haterlarımı alerji
Umrumda mı? Değil hiç
Hanginiz ikinci
Allah'ın lütfu bana bitmeyen bu enerci

Ne olmuştu?

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), haklarında kara para aklama ve vergi kaçırma gibi birçok iddia ortaya atılan Dilan Polat ve eşiyle ilgili rapor hazırladı. Raporda Polat ve akrabalarının şirketlerinin tek elden yönetildiği ve bu şirketlerde para aklanıyor olabileceği iddialarına yer verildi.

Ayrıca Polat çifti ile yakınlarına ilişkin suç örgütü kurmak ve yönetmek, suç örgütüne üye olmak, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak ve Vergi Usul Kanunu'na muhalefet olmak üzere 4 ayrı suçtan soruşturma yürütüldüğü öğrenildi. Bu nedenle şüphelilerin yöneticisi olduğu kozmetik, mücevherat, inşaat gibi 21 şirketle ilgili şüphelilere ait tüm mal varlıklarına el konulması talep edildiği belirtildi. 

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporunu dikkate alan Başsavcılık, Dilan Polat, eşi Engin Polat, Engin Polat'ın babası Sezgin Polat, kardeşi Alper Kürşat Polat, anneannesi Zehra Yılmaz, dayısının eşi Nilgül Yılmaz, Dilan Polat'ın kardeşleri Can Doğu ve Sinem Sıla Doğu'nun aralarında bulunduğu 13 şüpheliyle ilgili harekete geçti.

Soruşturma dosyasına giren MASAK raporunda Dilan Polat'ın internet yoluyla yaptığı satışlardan elde ettiği kurum gelirlerinin vergi matrahını azaltmak amacıyla sahte belge kullanmış olabileceği değerlendirmesi yapılmış, Polat'ın sahibi olduğu 'Rise and Shine Kozmetik' şirketinin de sahte belge düzenleyicisi olduğu ortaya çıkmıştı.

Sahte belge düzenleyicisi olan 3 tedarikçi şirketten toplam 225 milyon 743 bin liralık mal alışının gerçek olmadığı da belirlenmişti. (HABER MERKEZİ)

Etiketler dilan polat enercii