Dilan Toptaş cinayetinde tutukluluğa devam kararı

Van’da geçen yıl öldürülen Dilan Toptaş'la ilgili davada ilk duruşma Van 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşma 1 Haziran'a ertelenirken sanık H.İ.S.'nin tutukluluğuna devam kararı verildi.

Dilan Toptaş, Ardahan Devlet Hastanesi'nde hemşire olarak çalışıyordu.
Google Haberlere Abone ol

VAN - Ardahan Devlet Hastanesinde hemşire olarak çalışan ve arkadaşlarıyla birlikte Van’a tatile geldiği sırada Van T Tipi Cezaevi'nde gardiyan olan H.İ.S. tarafından öldürülen Dilan Toptaş cinayetinin ilk duruşması bugün Van 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya Toptaş’ın ailesi, ÖHD ve Van Barosu Komisyonu ile cinayet tutuklu H.İ.S. katıldı.

Sanık H.İ.S. Dilan Toptaş’ın kaza sonucu öldüğünü iddia ederken, müşteki avukatları da sanığın savunmalarının gerçeği yansıtmadığını, beyanların hayatın olağan akışına aykırı ve çelişkili olduğunu belirterek, sanığın anlatımlarının tanık anlatımları ile örtüşmediğini dile getirdi. Sanık beyanı ile avukat savunmalarını dinleyen mahkeme sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 1 Haziran 2020 tarihine erteledi.

NE OLMUŞTU?

Ardahan Devlet Hastanesi’nde hemşirelik yapan Dilan Toptaş, hafta sonu tatili için ağustos ayında Van’a geldi. Akdamar Adası’na yaptıkları ziyaret sonrası kente dönmek üzere arkadaşlarıyla yola çıkan Toptaş, Edremit ilçesinde bulunduğu araçtan inip daha önceden tanıdığı Van T Tipi Cezaevi gardiyanı H.İ.S.’nin aracına bindi. İçerisinde bulundukları araç şehir merkezine doğru hareket halinde iken H.İ.S., Dilan Toptaş’ı silahla vurarak öldürdü. Bu arada araç orta refuje çarparak durdu. Olaya tanıklık eden diğer sürücüler ve çevredekiler polise haber verdi. Olay yerine gelen polisler H.İ.S.’yi gözaltına alarak Van Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Hazırlanan ön otopsi raporunda Toptaş’ın kafasına isabet eden tek kurşunla öldürüldüğü belirlendi. H.İ.S. ‘Kasten öldürmek’ suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu. (DUVAR)