Dink davasında 12 sanık hakkında 'mala el koyma' ve 'firarî' kararı
Hrant Dink' cinayeti davasında aralarında Fetullah Gülen, Zekeriya Öz gibi isimlerin de bulunduğu 12 kişi 15 gün içinde Türkiye'ye dönmezse kaçak sayılacak ve mallarına el konulacak.
DUVAR - Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesi davasında dosyası ayrılan 13 sanıktan 12'si 15 gün içinde Türkiye'ye dönmezse firarî sayılmasına ve mal varlıklarına el konulmasına karar verildi. Bu sanıklar Fetullah Gülen, Zekeriya Öz, Adem Yavuz Arslan, Coşgun Çakar, Halil İbrahim Koca, Mehmet Akif Yılmaz, Faruk Mercan, Metin Canbay, Ömer Faruk Kartın, Serkan Şahan, Yılmaz Angın ve Yunus Yazar oldu.
Savcı ilk duruşmada Ekrem Dumanlı için de firarîlik ve el konma kararı istemişti. Dumanlı için karar çıkmama sebebi ise Dumanlı'ya İstanbul Barosu tarafından atanan avukatın vekillikten çekilme talebi etmesi oldu. Talebi kabul eden mahkeme, Dumanlı hakkında yeni bir avukat görevlendirmesi için baroya yazı yazılmasına, sanıkların yakalama kararlarının infazı ve iade taleplerinin ikmalinin beklenilmesine hükmetti ve duruşmayı 14 Temmuz'a erteledi.
PEKER İDDİASI
Dink ailesinin avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu, suç örgütü liderliğinden aranan Sedat Peker'in, Erhan Tuncel ile irtibatlı olduğuna yönelik iddiaların bulunduğunu belirtti ve buna ilişkin belge varsa getirilmesini istedi. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Erhan Tuncel ile Sedat Peker'in irtibatlı olduğuna dair belge talebi ve diğer istemlerin celse arasında değerlendirilmesine karar verdi.