'Dışişleri Bakan Yardımcısı bir heyetle Mısır'a gitti'

Ankara-Kahire hattındaki normalleşme süreci somutlaşıyor. Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığındaki bir heyetin bugün Mısır'ın başkenti Kahire'ye gittiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'yle Mısır arasında geçtiğimiz haftalarda başlatılan normalleşme süreci kapsamında, bir Dışişleri heyetinin Kahire'ye gittiği belirtildi. Habertürk'ten Çetiner Çetin'in haberine göre, Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığında bir heyet bugün Mısır'ın başkenti Kahire'ye gitti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 12 Mart'ta yaptığı açıklamada Mısır'la 'diplomatik temasların başladığını' duyurmuştu. Çavuşoğlu, "Mısır ile hem istihbarat düzeyinde hem de dışişleri bakanlıkları düzeyinde temaslarımız var. Diplomatik düzeyde temaslarımız başladı" demişti. Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükrü bu açıklamaya önce "Normal diplomatik çerçevenin dışında hiçbir iletişim yok. Eğer Türkiye'den Mısır'ın ilke ve hedeflerine uygun gerçek adımlar gelirse, o zaman ilişkilerin normalleşmesi için zemin hazırlanabilir" yanıtını vermiş, ardından karşılıklı açıklamalarla bir yumuşama süreci başlamıştı. 

LİBYA ZİYARETİ İLE EŞ ZAMANLI

Dışişleri heyetinin Mısır ziyaretinin, bir diğer heyetin Libya'ya gitmesiyle eş zamanlı yapılması da dikkat çekti. Dışişleri Bakanlığı bugün Çavuşoğlu'nun Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Başkanı Hakan Fidan'la birlikte Libya’ya gideceğini açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)