Dışişleri Bakanı Fidan Brüksel'e gidiyor

Dışişleri Bakanlığı, Hakan Fidan'ın Filistin konulu toplantılara katılmak üzere 26 Mayıs Pazar günü Belçika'nın başkenti Brüksel'i ziyaret edeceğini açıkladı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Filistin" konulu toplantılara katılmak üzere Belçika'nın başkenti Brüksel'e gidecek. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Fidan, yarın Brüksel'e resmi bir ziyarette bulunacak.

Buradaki toplantılarda, Gazze'deki son gelişmeler ve insani durumun yanı sıra Filistin devletinin daha fazla ülke tarafından tanınmasına yönelik çabalar ele alınacak. Bakan Fidan, ziyaret kapsamında ikili görüşmeler de yapacak.

'NORVEÇ VE SUUDİ ARABİSTAN'IN EV SAHİPLİĞİNDE TOPLANTI YAPILACAK'

AA'nın diplomatik kaynaklardan aktardığına göre, 26 Mayıs Pazar günü Norveç ve Suudi Arabistan'ın ev sahipliğinde Brüksel'de bakanlar düzeyinde düzenlenecek toplantıda, 'Filistin'in tanınması meselesi dahil iki devletli çözümün uygulanması' konusuna odaklanılacak. Toplantı, 29 Nisan'da Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen bakanlar toplantısının takibi kapsamında gerçekleştirilecek.

Toplantıda, İsrail-Filistin meselesine siyasi çözüm bulunmasına ve iki devletli çözüm temelinde Filistin devletinin teşkiline yönelik çabalar ele alınacak.

'ULUSLARARASI PARTNERLER TOPLANTISI'NA BAŞBAKAN DA KATILACAK

Paylaşılan bilgilere göre, Bakan Fidan, Filistin'e yönelik yardımlarını sürdüren uluslararası partnerlerin Filistin Başbakanı Muhammed Mustafa ile bir araya geleceği 'Uluslararası Partnerler Toplantısı'na katılacak. Toplantıda, Mustafa'nın hükümetinin öncelikleri ve planları hakkında sunum yapması, bu çerçevede ayrıca Filistin'in karşılaştığı sınamalara ilişkin beklentilerini paylaşması öngörülüyor. Bu toplantı vesilesiyle uluslararası partnerlerin, Filistin hükümetiyle interaktif diyalog yürütmesi söz konusu olacak.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)