Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır'da Cumhurbaşkanı Sisi'yle görüştü

Dışişleri Bakanlığı, iki günlük ziyareti kapsamında Mısır'da bulunan Bakan Fidan'ın Alemeyn'de Cumhurbaşkanı Abdulfettah Es Sisi tarafından kabul edildiğini açıkladı.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır'a yaptığı resmi ziyaretin ikinci gününde bugün Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Es Sisi ile bir görüşme gerçekleştirdi. Dışişleri Bakanlığı'nın X hesabından yapılan paylaşımda, "Bakanımız Hakan Fidan, Alemeyn'de Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi tarafından kabul edildi" ifadesine yer verildi.

Fidan dün de El Ariş Havalimanı ve Refah Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulunmuştu. Mısır Dışişleri Bakanı Bedir Abdulati'nin daveti üzerine gittiği Mısır'da temaslarda bulunan Fidan, ziyaretiyle ilgili X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Mısır’da, El Ariş Limanı’nda ve Refah Sınır Kapısı’nda yürütülen çalışmaları Mısırlı yetkililerle birlikte inceledim" diyerek, "Türkiye, Gazze’ye en fazla insani yardım yapan ülke konumundadır. Fakat burada bulunma amacımız, Türkiye’nin yardımlarını konuşmak değil, Gazze’de yaşanan soykırımı dünya kamuoyunun dikkatine getirmektir" değerlendirmesinde bulunmuştu.

'SİSİ'NİN ZİYARETİNDE YAPILACAK TOPLANTININ HAZIRLIKLARI ELE ALINACAK'

Anadolu Ajansı'nın diplomatik kaynaklardan aktardığına göre, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve mevkidaşı Bedir Abdulati, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Es Sisi'nin Türkiye ziyareti sırasında yapılacak ilk Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) toplantısının hazırlıklarını ele alacak. YDSK kapsamında imzalanması öngörülen 20'ye yakın anlaşmayla ilgili mevcut durum da bu bağlamda değerlendirilecek.

Kaynakların paylaştığı bilgilere göre, görüşmelerde ikili siyasi, ekonomik, kültürel ilişkiler ve bölgedeki güncel gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunulacak, enerji, sağlık, turizm ve savunma sanayisi alanında uzun vadeli işbirliği imkanları ele alınacak.

MISIR'LA İKİLİ İLİŞKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl aradan sonra 14 Şubat'ta Mısır'a resmi bir ziyaret yapmıştı. Ziyarette iki ülke arasında YDSK'nin Cumhurbaşkanlarının eş başkanlığında toplanacağına ilişkin ortak bildiri imzalanmıştı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın ziyareti kapsamında temmuz başında görevine başlayan Mısır Dışişleri Bakanı Abdulati ile ilk resmi görüşme gerçekleştirilecek.

(ANADOLU AJANSI)