Dışişleri Bakanlığı arazisinin özelleştirilerek imara açılmasına tepki

Çiğdem Yeşilime Dokunma Dayanışması, Dışişleri Bakanlığı'na ait arazinin özelleştirilerek, imar planının değiştirilmesine tepki göstererek "Her türlü yasal haklarımızı kullanacağız" açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'nın Çankaya ilçesine bağlı Çiğdem Mahallesi'nde yer alan Dışişleri Bakanlığı'na ait 120 bin metrekarelik ormanlık kamu arazisi, önce Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile özelleştirme kapsamına alındı, ardından Çevre, Şehir ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından konut ve ticari alan olarak imar planı hazırlandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çiğdem Yeşilime Dokunma Dayanışması, "Çiğdem Mahallesinin tüm bileşenleri ve mahalle sakinleri olarak bu planın iptaline ve özelleştirme yoluyla satışına karşı her türlü yasal haklarımızı kullanacağız" dedi.

Açıklamada, şöyle denildi:

“Ankara’nın yeşil kalmış son alanlarından birisi olan Çiğdem Mahallesindeki Dışişleri Bakanlığı arazisi, rant uğruna imara açılmaya çalışılıyor. Yaklaşık 120 bin metrekare olan alan önce Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle özelleştirme kapsamına alındı, şimdi de alana Çevre, Şehir ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından imar planı yapılarak plan askıya çıkarıldı.

Çok büyük bir bölümü 30-40 yıllık sedir, badem ve karaçam ağaçlarıyla kaplı olan alanda diğer ağaç-bitki ve canlı popülasyonu ile tam bir habitat oluşmuş durumda ve bu plan uygulanırsa hepsi yok olacaklar.

İklim krizini tüm dehşetiyle yaşadığımız günümüzde, düzensiz ve aşırı iklim olayları yaşanırken bir tek ağacın bile rant uğruna kesilerek betonlaşmasına göz yumamayız.

Ayrıca kamuya ait olan bu arazinin konut ve ticari alana dönüştürülmesi haksız menfaat doğurmakta ve tüm şehircilik ilkelerine aykırı bir durum teşkil etmektedir. Bu değişiklik ile bir kamu yararı da görülmemektedir.

Ankara’nın en işlek ana arterleri üzerinde bulunan arazide ilave yapılaşma ile kent içi ulaşım olumsuz etkilenecek, egzoz ve gürültü kirliliği artacak yeni yapılaşmanın getireceği nüfus artış kontrol edilemez duruma gelecektir.

Çiğdem Mahallesinin tüm bileşenleri ve mahalle sakinleri olarak bu planın iptaline ve özelleştirme yoluyla satışına karşı her türlü yasal haklarımızı kullanacağız. Bu çerçevede imza kampanyası başlattık ve askı süresinde itiraz dilekçelerimizi vereceğiz.”