Dışişleri Bakanlığı: Ayşenur Ezgi Eygi'nin naaşının nakil işlemleri tamamlandı

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, "Eygi’nin naaşının Türkiye’ye nakledilmesiyle ilgili işlemler bugün Tel Aviv Büyükelçiliğimiz ve Kudüs Başkonsolosluğumuz tarafından tamamlanmıştır" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanlığı, İsrail askerleri tarafından işgal altındaki Batı Şeria'da öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi hakkında bir açıklamada bulundu. Bakanlığın açıklamasında, "Eygi’nin naaşının Türkiye’ye nakledilmesiyle ilgili işlemler bugün (12 Eylül) Tel Aviv Büyükelçiliğimiz ve Kudüs Başkonsolosluğumuz tarafından tamamlanmıştır" denildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

"İşgal altındaki Batı Şeria’daki barışçıl gösteri sırasında İsrail askerleri tarafından kasıtlı biçimde hedef alınarak öldürülen vatandaşımız Ayşenur Ezgi Eygi’nin naaşının Türkiye’ye nakledilmesiyle ilgili işlemler bugün (12 Eylül) Tel Aviv Büyükelçiliğimiz ve Kudüs Başkonsolosluğumuz tarafından tamamlanmıştır.

Merhumenin naaşının yarın ülkemize varması öngörülmektedir.

Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Soykırımcı Netanyahu Hükümeti tarafından işlenen bu cinayeti bir kez daha lanetliyoruz. Bu suçun cezasız kalmaması için her türlü çabayı göstereceğiz."

 TEL AVİV'DEN BAKÜ'YE GÖTÜRÜLECEK

Bakanlık kaynakları ise, Eygi'nin naaşının yarın Didim'de defnedilebileceğini aktardı. Kaynaklara göre, Eygi'nin naaşı bugün saat 23.45'te Tel Aviv'den kalkacak bir uçakla Bakü'ye götürülecek. Cenaze, Bakü'den yarın (13 Eylül) sabah saatlerinde kalkacak Türk Hava Yolları (THY) uçağı ile Türkiye'ye getirilecek.  

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)