Dışişleri Bakanlığı'na 'Uğur Demirok' sorusu: Bilgimiz bulunmamaktadır

Azerbaycan'dan Türkiye'ye getirildiği ortaya çıkan FETÖ şüphelisi Demirok hakkında verilen soru önergesine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yanıt verdi. Yanıtta, "Bilgimiz bulunmamaktadır" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - FETÖ mensubu olduğu iddia edilen Uğur Demirok, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden sonra yerleştiği Azerbaycan'da geçen eylül ayında kayboldu.

AİLESİ VE AVUKATLARI ARAŞTIRMAYA BAŞLADI

Ailesi, Azerbaycan'da medikal ürünlerin ticaretini yapan Demirok'un mafyatik gruplar tarafından fidye için kaçırıldığından şüphelendi. Bu şüphe üzerine Demirok'un ailesi ve avukatları, Azerbaycan'da araştırma yapmaya başladı. Demirok'un ailesi ve avukatları Azerbaycan devletine yaptığı başvurular sonucunda hakkında bir gözaltı kararı olmadığını öğrendi.

Ailenin ve avukatların kendi çabalarıyla elde ettiği bilgilere göre, Demirok Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 5-6 maskeli şahıs tarafından bir araca zorla bindirilerek kaçırıldı. Aile, Demirok'un bindirildiği aracı, kaçırılma olaylarında gündeme gelen Transporter tarzı bir araca benzetti.

GERGERLİOĞLU'NDAN SORU ÖNERGESİ

Demirok'un ailesi, araştırmalarından kesin olarak bir sonuç elde edemeyince, Halkların Demokratik Partisi Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'na konuyu aktardı. Gergerlioğlu da Demirok'un akıbetini Dışişleri Bakanlığı'na sordu ve 10 Ekim 2022'de bir önerge verdi.

AA HABER VERDİ: TUTUKLANMIŞ

Soru önergesinden 35 gün sonra, Anadolu Ajansı'nda yayınlanan "MİT operasyonuyla yakalanan FETÖ mensubu Uğur Demirok tutuklandı" başlıklı haberde Demirok'un Türkiye'ye getirildiği anlaşıldı. Haberde, Demirok'un "silahlı terör örgütüne üye olma" suçunu işlediği gerekçesiyle tutuklanmasına karar verildiği belirtilirken, MİT tarafından Azerbaycan'dan Türkiye'ye getirildiği ifade edildi.

Demirok, kaybolduğu 9 Eylül 2022'den tutuklandığının servis edildiği 15 Kasım 2022'ye kadar Azerbaycan'da mı Türkiye'de mi olduğu bilinmiyor.

BAKAN: BİLGİ YOK

Gergerlioğlu'nun 10 Ekim 2022'de verdiği soru önergesine 7 Şubat'ta yanıt verdi. Bakan Mevlüt Çavuşoğlu tarafından verilen yanıtta, Demirok'un ailesi tarafından yapılan başvurulara değinilerek keyfiyet araştırması yapıldığı belirtildi. Yanıtta ayrıca, Demirok'un Bakü Büyükelçiliği ile konsoloslukta adres kaydı olmadığı ve herhangi bir işlem yapılmadığı belirtildi. Yanıtta, Demirok hakkında başka bir bilgi olmadığı ifade edildi.

 

Etiketler uğur demirok fetö