Dışişleri Bakanlığı'ndan Ayşenur Ezgi Eygi açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, "İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin naaşının ailesine teslim edilmesi ve defni için gerekli çalışmaları sürdürüyoruz" açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail tarafından Batı Şeria'da öldürülen ABD ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı aktivist Ayşenur Ezgi Eygi hakkında Dışişleri Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı. 

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Batı Şeria'da İsrail askerlerinin ateş açması sonucu hayatını kaybeden Ayşenur Ezgi Eygi'nin naaşının ailesine teslim edilmesi için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İsrail askerleri tarafından Batı Şeria’da öldürülen vatandaşımız Ayşenur Ezgi Eygi’nin naaşının ailesine teslim edilmesi ve defni için gerekli çalışmaları sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Ayşenur Ezgi Eygi'nin ABD'de yaşayan aile fertleriyle ve Türkiye'deki akrabalarıyla temas halinde olduklarını belirten Keçeli, "Bu aşamada, otopsi raporunun Filistinli yetkililer tarafından Kudüs Başkonsolosluğumuza iletilmesi beklenmektedir.

Takip eden süreçte, vatandaşımızın naaşının önce İsrail tarafına getirilmesi ve bilahare Ürdün üzerinden ülkemize nakli öngörülmektedir" açıklamasında bulundu.

BATI ŞERİA'DA ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail askerleri, Batı Şeria'da Filistinlilere destek amacıyla düzenlenen gösteriye katılanlara ateş açtı. Bu sırada Eygi, başından vurularak ağır yaralandı. Filistinlilere ait bir hastaneye kaldırılan Eygi, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Eygi, Filistin topraklarının İsrail tarafından işgaline karşı barışçıl ve sivil yöntemlerle Filistinlilere destek veren Uluslararası Dayanışma Hareketi (ISM) gönüllüsü bir insan hakları aktivistiydi.

 

 

 

 

(HABER MERKEZİ)