Dışişleri Bakanlığı'ndan Lübnan için seyahat uyarısı

İsrail-Hamas çatışmaları 7'nci gününde devam ederken, Dışişleri Bakanlığı İsrail ve Hizbullah arasında karşılıklı saldırıların yaşandığı Lübnan için seyahat uyarısı yayınladı.

Lübnan-İsrail sınırı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın 'Aksa Tufanı' saldırısıyla başlayan İsrail-Hamas çatışmaları 7'nci gününde devam ediyor. Lübnan Hizbullahı ve İsrail ordusu arasında İsrail'in kuzey sınırında da karşılıklı saldırılar yaşanmayı sürdürürken, Dışişleri Bakanlığı bugün Lübnan için bir seyahat uyarısı yayınladı.

'LİTANİ NEHRİ'NİN GÜNEYİNDEN UZAK DURULMASI TAVSİYE OLUNUR'

Dışişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde "Lübnan için Seyahat Uyarısı" başlığıyla yayınlanan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İsrail ve Filistin'deki son gelişmelerin Lübnan’ın güneyine yansımaları çerçevesinde, Lübnan’da bulunan vatandaşlarımızın tedbirli olmaları ve mümkünse Litani Nehrinin güneyinde kalan bölgelerden uzak durmaları tavsiye olunmaktadır. Gelişmelerin Bakanlığımızın ve Beyrut Büyükelçiliğimizin resmi web sitelerinden ve sosyal medya hesaplarından takip edilmesi yararlı olacaktır. Acil durumlar için Beyrut Büyükelçiliğimize aşağıdaki telefonlardan ulaşılabilmektedir. +961 3 944 904 / +961 70 622 012"

Ne olmuştu?

Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e 'Aksa Tufanı' adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti. Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1300 İsraillinin hayatını kaybettiği, 3 bin 300 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 500'ü çocuk, 276'sı kadın olmak üzere 1537 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 bin 612 kişinin yaralandığını duyurmuştu. Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında da 36 Filistinlinin öldüğü, 650 kişinin yaralandığı belirtilmişti. (DIŞ HABERLER)