Dışişleri'nden Almanya'da iki Türkiye vatandaşının öldüğü yangın hakkında açıklama

Dışişleri Bakanlığı Destek Merkezi, "Almanya’nın Eberswalde şehrinde dün çıkan bir yangında iki vatandaşımız hayatını kaybetmiştir" açıklamasında bulundu, yerel makamların soruşturma açtığını duyurdu.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanlığı, 12 Eylül Pazar günü Almanya'nın başkenti Berlin'in kuzeyindeki Eberswalde kentinde bir evde çıkan ve Türkiye vatandaşı anne ile 5 yaşındaki oğlunun hayatını kaybettiği yangın hakkında açıklama yaptı. 'T.C. Dışişleri Bakanlığı Destek' sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Almanya’nın Eberswalde şehrinde dün (15 Eylül) çıkan bir yangında iki vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Olayla ilgili yerel makamlar tarafından soruşturma başlatılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Dışişleri Bakanlığı Destek Merkezi, olaya ilişkin "Berlin Başkonsolosluğumuz yanan binada incelemelerde bulunmuştur. Gelişmeler yakından takip edilmektedir" bilgisini paylaştı.

Ne olmuştu?

Almanya polisi, Eberswalde kentinin merkezinde bulunan üç katlı bir binanın hem işyeri kısmında hem de konut olan tarafında yangın çıktığını, iki kişinin hayatını kaybettiğini ve altı kişinin yaralandığını bildirmişti. AA'nın yerel kaynaklardan aktardığı bilgiye göre, vefat edenlerin bir Türk anne ile 5 yaşındaki oğlu olduğu öğrenilmişti. Binanın alt katında bir döner dükkanı bulunduğu ve yangının çıkış sebebinin bilinmediği belirtilmişti. Polisin yangın nedeniyle geniş çaplı soruşturma başlattığı da aktarılmıştı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)