Dışişleri'nden Tulkerim çağrısı: İsrail ciddi bir tehdit

Dışişleri, Batı Şeria'ya hava saldırısına ilişkin "İsrail’in, Filistin halkını haklarını yok etmek üzere attığı her adım uluslararası barış ve güvenliğe ciddi bir tehdit oluşturmaktadır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanlığı, "Gazze’de soykırım uygulayan ve Lübnan’ı istila eden İsrail, işgal altında tuttuğu Batı Şeria’da da uluslararası hukuku sistematik bir şekilde ihlal etmektedir. İsrail tarafından Tulkerim şehrine düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybeden Filistinlilere Allah’tan rahmet diliyoruz" açıklamasını yaptı. 

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Batı Şeria’daki Tulkerim Mülteci Kampı'na düzenlediği ve 18 kişinin hayatını kaybettiği hava saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklama şöyle: 

"Gazze’de soykırım uygulayan ve Lübnan’ı istila eden İsrail, işgal altında tuttuğu Batı Şeria’da da uluslararası hukuku sistematik bir şekilde ihlal etmektedir. İsrail tarafından Tulkerim şehrine düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybeden Filistinlilere Allah’tan rahmet diliyoruz.

İsrail’in, Filistin halkını ve meşru haklarını yok etmek üzere attığı her adım, uluslararası barış ve güvenliğe ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Türkiye olarak, başta Birleşmiş Milletler olmak üzere tüm uluslararası kuruluşları, İsrail’in uluslararası hukuka aykırı saldırılarını durdurmaya ve Filistin halkının haklarını savunmaya çağırıyoruz."

Ne olmuştu?

İsrail ordusu, İkinci İntifada'nın yaşandığı 2000-2005 yılından bu yana ilk kez Batı Şeria'ya düzenlediği saldırılarda savaş uçağı kullandı. İşgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde İsrail ordusunun hedefindeki Tulkerim Mülteci Kampı'nda İsrail ordusuna ait savaş uçağı 3 Ekim gecesi bir binaya 3 bomba attı. 18 kişinin öldüğü hava saldırısında çok sayıda kişi de yaralandı. 

 

(HABER MERKEZİ)