DİSK Basın İş Genel Başkanı Faruk Eren: Bizi gözaltına almaya gelmişlerdi

Cumartesi Anneleri duruşması öncesi gözaltına alınan Faruk Eren, "Oraya bizi gözaltına almaya gelmişlerdi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumartesi Anneleri davasının 5. duruşmasının öncesinde Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yapmasına engel olan polisler tarafından gözaltına alınan DİSK Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren, polis tarafından ters kelepçelenerek götürüldüklerini anlattı. Eren, "Çok acayip bir tutum vardı. Oraya bizi gözaltına almaya gelmişlerdi zaten" dedi.

Cumartesi Anneleri’nin 700. Hafta buluşmasına katıldıkları için, aralarında kayıp yakınları, hak savunucuları ve gazetecilerin de bulunduğu 46 kişinin yargılandığı davanın 5. duruşması öncesinde SOL Partili Alper Taş, DİSK Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren ve avukat Meriç Eyüpoğlu’nun yanı sıra çok sayıda kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Gözaltına alınan isimlerden Faruk Eren yaşadıklarını Tele1 ekranlarında anlattı. Eren, şöyle konuştu:

"Çok acayip bir tutum vardı. Oraya bizi gözaltına almaya gelmişlerdi zaten. Etrafımızı sardılar. Mahkemeye girmemizi engelleyip bir yandan da ‘yaptığınız eylem yasa dışıdır’ anonsu yapıyorlardı. Üstelik bir eylem de yapmıyoruz.

'MERİÇ EYÜPOĞLU'NA İŞKENCE YAPILDI'

Alper’i götürdüler, yine sakinleşti durum. Biz adliyeye gitmeye çalışırken bu kez durduk yere etrafımızı sarıldı ve bizi gözaltına aldılar. Gözaltı aracında hepimize ters kelepçe vurdular. Avukat Meriç Eyüpoğlu’na işkence yapıldı aslında. Özellikle bir kadın polis ‘sonuna kadar sık’ diye bir hınçla konuştu. Canını yakmak istiyorlardı, yaktılar da. Bir arkadaşımıza yaptıkları ters kelepçe o kadar sıkıydı ki açamadılar”