Disney iki tema parkını yeniden açıyor: Bağırmak ve yüksek sesle şarkı söylemek yasak

Disney, nisan ayında iki tema parkını yeniden açacak. Yaklaşık bir senedir kapalı olan parklarda yeni belirlenen kurallar kapsamında park alanı içinde bağırmak ve yüksek sesle şarkı söylemek yasaklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Disney, ABD'nin Kaliforniya eyaletinde korona virüsü kısıtlamaların bir kısmının kaldırılması nedeniyle iki tema parkını nisan ayında açmayı planlıyor. Korona virüsü salgını nedeniyle kapatılan ve yaklaşık bir senedir kapalı olan tema parklarda korona virüsü tedbirleri uygulanacak ve yaklaşık 10 bin kişiye istihdam sağlanacak.

Ntv'nin aktardığına göre, açılacak olan tema parkta ziyaretçi kapasitesinin yüzde 15'e indirilmesi ve eyalet dışından gelenlerin kabul edilmemesi gerekiyor. Yeni belirlenen kurallar kapsamında park alanı içinde bağırmak ve yüksek sesle şarkı söylemek de yasaklandı. Lunapark trenlerindeki koltuklar da pandemi tedbirleri kapsamında sosyal mesafeye göre yeniden ayarlanacak.

Disney, Florida eyaletindeki ve Çin'in başkenti Pekin'deki tema parklarını halihazırda ziyaretçilere açtı.

TEMA PARKLARIN YENİDEN AÇILMASI 10 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Pandemi nedeniyle getirilen kısıtlamalar sonucunda binlerce kişi işsiz kaldı ve Disney, tema parklardan kazandığı gelirlerde düşüş yaşadı.  Korona virüsü salgınından önce Disney'in tema parkları, gezileri ve benzer aktiviteleri şirketin toplam yıllık gelirinin yüzde 35'ten fazlasını oluşturuyordu. 2020'nin son üç ayında parkların geliri 2019 yılının neredeyse yarısı kadardı. 

Şirket, Kaliforniya'daki tema parkları yeniden açmanın yaklaşık 10 bin kişiye tekrar istihdam sağlayacağını da belirtti.