Divanhane'de dün durdurulan hiltili 'restorasyon' bugün devam etti

İstanbul'da tarihi Divanhane Karakolu'nda yapılan ve İBB'nin girişimleri üzerine durdurulan hiltili 'restorasyon'un bugün devam ettiği ortaya çıktı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat çalışmaya tepki gösterdi: "Sultan Abdülaziz'in yaptırdığı binayı Ulaştırma Bakanlığı'nın Kültür Bakanlığı Koruma Kurulu onayı ile yıkması büyük bir hatadır."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- İstanbul Kasımpaşa'daki tarihi Divanhane Karakolu'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) girişimleriyle durdurulan hiltili yıkım ve 'restorasyon' çalışmaların bugün devam ettiği ortaya çıktı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, yıkımın durdurulması için Ulaştırma ve Kültür bakanlıklarına çağrıda bulundu.

'YIKILMASI BÜYÜK BİR HATADIR'

Twitter hesabından yıkıma tepki gösteren Polat, "Dün durdurduğumuz yıkımın devam ettiğini öğreniyoruz! Divanhane Karakolu yıkımının acilen durdurulması için ilgili bakanlıklara çağrıda bulunuyoruz. Sultan Abdülaziz'in yaptırdığı binayı Ulaştırma Bakanlığı'nın Kültür Bakanlığı Koruma Kurulu onayı ile yıkması büyük bir hatadır" mesajını paylaştı.

İBB dün, ekiplerinin tespitleri ve tutanak tutması üzerine Divanhane’deki çalışmanın durdurulduğu belirtip "İBB, İstanbul’un önemli mirasıyla ilgili verilen Koruma Kurulu kararının iptali için başvuruda bulunacak" açıklaması yapmıştı. (HABER MERKEZİ)