Diyarbakır Barosu: Ölüm cezası insanlık onuruna aykırıdır

Diyarbakır Barosu'ndan İran'da 4 Kürt gencinin idam edilmesiyle ilgili yapılan açıklamada, "Ölüm cezası, uygulama süreci ve yerine getirme biçimi itibarıyla insanlık onuruna aykırıdır" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır Barosu, İran'da 4 Kürt gencinin idam edilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Ölüm cezasının insanlık onuruna aykırı olduğuna vurgu yapan açıklamada, "Uluslararası toplumu da idamlara karşı tutum almaya davet ediyoruz" çağrısı yer aldı.

Diyarbakır Barosu tarafından yapılan açıklama şöyle:

"İran’da 4 muhalif Kürd’ün idam edildiği haberleri kamuoyuna yansımıştır. İdam cezası; insan haklarına aykırı, gayri insani bir ceza ve uygulamadır. Ölüm cezası, uygulama süreci ve yerine getirme biçimi itibarıyla insanlık onuruna aykırıdır.

Kürt muhalifler başta olmak üzere, adil olmayan yargı süreçleri neticesinde keyfi bir şekilde alınan kararlarla birlikte, idam ve infaz uygulamalarını kınıyoruz.

Diyarbakır Barosu olarak, İran Devletini başta yaşam hakkı olmak üzere uluslararası belgelerde yazılı yükümlülüklere uygun davranmaya ve insani değerlere saygı göstermeye, uluslararası toplumu da idamlara karşı tutum almaya davet ediyoruz."