Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu: Fırsatçıların listesi elimizde

Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu, kentte yaşayan fırsatçılık olaylarına dair uyarılarda bulundu. Platform, "Fırsatçıların listesi elimizde" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu, kentte yaşayan fırsatçılık olaylarına dair uyarılarda bulundu. Platform sözcüsü Doğan Hatun, "Firmaların isimleri var elimizde" uyarısında bulunarak, "Fırsatçılara sesleniyoruz, fırsatçılığa devam ettikleri sürece kendilerini teşhir edeceğiz ve savcılığa suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu, depremden sonra kentte fahiş fiyatlar ile evleri taşıyan nakliye firmaları ve depremden sonra artan ev kiraları ile ilgili Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

Eğitim Sen 1 no'lu Şube Eş Başkanı Zülküf Güneş okuduğu açıklamada, "Kent genelinde halkın, sivil toplum örgütlerinin ve kamu kurum ve kuruluşları ile bir bütün olarak ortaya çıkardığı dayanışma örneği halkımıza umut ve güven sağlamıştır" denildi. Açıklamanın devamında kentteki son durumla ilgili bilgiler de paylaşıldı: "Kentimizde şu ana kadar yapılan hasar tespit çalışmalarında yüzlerce yapının hasarlı olduğu ve kullanılamayacağı tespit edilmiştir. Bu yapılarda ikamet eden ve şuan evsiz kalan halkımıza yeniden Diyarbakır’a yaraşır bir dayanışma örneği sağlamamız gerekmektedir" dedi. 

KONUT KİRALARI İKİ KATINA ÇIKTI

Depremden sonra artan kira fiyatlarına ile ilgili gelen şikâyetlere değinen Güneş, Kriz merkezimize konut kiralarının iki katına çıkarıldığı, ev taşıma ve nakliye şirketlerinin fiyatları yükselttiği ile ilgili yoğun ihbarlar gelmektedir. Bu süreçte sivil toplum örgütleri, özel işletmeler ve duyarlı halkımız evini, iş yerini, fabrikasını halkımızın kullanımına açıp, büyük bir dayanıma örneği göstermişken, kentimizde bu tür fırsatçı davranışların; gösterilen olağanüstü dayanışma ruhuna aykırı olduğu hatta gayrı ahlaki olduğu bilinmelidir. Afeti fırsata dönüştürmeye çalışan tüm kesimleri derhal bu tutumlarından vazgeçmeye çağırıyoruz. Aksi takdirde hem hukuksal hem de toplumsal vicdanlarda bu kişi ve anlayışları teşhir edeceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz" dedi.

'AĞIR HASARLI YAPILAR TESPİT EDİLİYOR'

Kent Koruma ve Dayanışma Platformu'nun yaptığı çalışmalara dair bilgi aktaran platform sözcüsü Doğan Hatun ise milyonlarca insanın sokakta kaldığını belirterek, platform olarak ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Hasar tespit raporu hazırlamaya çalıştıklarını söyleyen Hatun, şu bilgileri verdi: "Kentimizde hala enkaz çalışmaları devam ediyor. Ve kentte hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Kentimizin bütün hasarlı yapıları tespitini yapacağız. Şu ana kadar kentte yüzde 40'a dair bir tespit var ve devam ediyor. Önceliğimiz ağır hasarlı yapıları tespit etmek."

'YARDIMLARI ENGELLEMEYİN'

Hatun, "Türkiye'nin dört bir yanından giden yardımlara AFAD ekipleri tarafından el konuluyor. Merkezî hükümete buradan çağrı yapıyoruz, yardımlara Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu, Kentte yaşayan fırsatçılık olaylarına dair uyarılarda bulundu" dedi.

'FIRSATÇILARIN LİSTESİ ELİMİZDE'

Kentte yaşayan fırsatçılık olaylarına dair uyarılarda bulunan Hatun, "Bütün firmaların isimleri var elimizde. Bu kentte kaosun oluşmasını istemiyoruz. Hepsine sesleniyorum; fırsatçılar bir an önce yaptıkları yanlışlardan vazgeçsinler. Bir kez daha bu halkın kanını emmesinler. Buradan bir kez daha sesleniyorum, fırsatçılığa devam ettikleri sürece kendilerini teşhir edeceğiz ve savcılığa suç duyurusunda bulunacağız" dedi. (DUVAR)

Etiketler diyarbakır deprem