Diyarbakır Narin Güran'ı arıyor: Evine 20 metre mesafede kan lekesi bulundu

Diyarbakır’da 5 gündür kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları sürüyor. Yaklaşık 300 kişinin ifadesi alındı. Güran'ın evine 20 metre mesafede kan lekeleri tespit edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi'ne bağlı Tavşantepe Köyü'nde 21 Ağustos Çarşamba gününden beri kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran’ı arama çalışmaları sürüyor. Ancak aradan 5 gün geçmesine rağmen küçük Narin’den haber yok. Tavşantepe Mahallesi’nde Narin için arama tarama faaliyetleri devam ederken yeni bir gelişme yaşandı.

Narin Güran için arama çalışmaları sürerken, evine yaklaşık 20 metre mesafede, yakınlarının kayalıklar üzerinde tespit ettiği kan lekeleri üzerine jandarma bölgede önlem aldı.

Olay yeri inceleme ekiplerinin yapacağı çalışmanın ardından kan lekelerinin kime olduğu belirlenecek.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile harekete geçen jandarma ekipleri, 100 haneli Tavşantepe Mahallesi’ndeki tüm evlerde tek tek arama yaptı. Aramalardan sonra jandarma ekipleri, aralarında Kuran Kursu hocası, Narin’in yakınları dahil köydeki yaklaşık 300 kişinin ifadesini aldı. İfadeler tek tek incelenirken, Başsavcılık kayıp Narin olayı için iki savcı görevlendirdi.

Amida Haber’e konuşan köy muhtarı Salim Güran, kaybolan sekiz yaşındaki yeğeni Narin için güvenlik güçleri ve bölge halkı seferber olduğunu söyledi. 100 haneli köyde Jandarma ve diğer ekiplerin titiz bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Muhtar Güran, “Aile olarak gerekli bilgileri jandarma ekiplerine verdik. Şuan benim bir şey söylemem doğru olmaz. Gerekli bilgileri detaylı bir şekilde jandarmaya anlattık. Tek dileğimiz yeğenim Narin’i sağ salim bulmaları. Bu vesileyle 5 gündür yanımızda olan tüm ekiplere sonsuz teşekkür ediyorum. Umarım güzel haber yakında gelir” dedi.

HELİKOPTERLE ARANACAK 

Öte yandan yüzlerce kişinin katıldığı arama tarama çalışmaları devam ederken, AFAD ile Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler helikopterle havadan tarama yapacak.

Ne olmuştu?

Kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta 15.00 sıralarında 8 yaşındaki Narin Güran’dan haber alamayan ailesinin yetkililere bildirmesi üzerine bölgede 112 Acil Sağlık, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD ve Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) ekiplerince başlatılan arama çalışması sürüyor.

Narin’i bulmak için AFAD bünyesindeki dalgıçlar sulama kanalında yaklaşık 20 kilometre boyunca arama çalışması yürüttü.

AFAD’a bağlı arama kurtarma ve diğer ekipler de mahallenin çevresi, kayalıklar, pamuk ve mısır tarlaları ile mahallenin içindeki atıl alanlar, boş evler, ahırlar, samanlıklar ve evlerin bahçesinde arama gerçekleştirdi.

Jandarma ekipleri, mahalleye giriş ve çıkış yapan araçlarda arama yaptı. Baba Arif ve anne Yüksel Güran çifti, kızlarından gelecek müjdeli haberi bekliyor.

 

 

 

(ALINTI)

Etiketler Diyarbakır Narin