Diyarbakır UCLG-MEWA toplantısına ev sahipliği yapacak

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatının Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde 23-24 Ekim’de Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatının (UCLG-MEWA) Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı gerçekleştirilecek.

Diyarbakır Wyndham Garden Otel’de “Yerel Diplomasi: Kentsel Geleceğin İnşası” temasıyla yerel yönetim temsilcilerini bir araya getirecek olan toplantı ile bölgedeki iş birliği ve koordinasyonun güçlendirilmesi amaçlanıyor. Toplantıya, ulusal ve uluslararası 30’a yakın büyükşehir belediyesi başkanları, eş başkanları ile yöneticileri katılacak.

Toplantıda, iki gün boyunca “UCLG-MEWA Kent Diplomasisi ve Yerel Yönetişim Komitesi: Şehirler Arası İş Birliği”, “Üst Düzey Diyalog: Küresel Gündemlerin Sosyal Etkisi”, “Gönüllü Yerel Değerlendirme (VLR): Küresel Gündemlerin Değerlendirilmesi”, “UCLG-MEWA Akıllı Şehirler ve Kentsel Mobilite Komitesi: MEWA Bölgesinde Kentsel Ulaşım”, “UCLG-MEWA Akıllı Şehirler ve Kentsel Mobilite Komitesi: Kentlerde Dirençlilik ve Akıllı Çözümler” başlıklı oturumlar düzenlenecek.