Diyarbakır'da 3 hastane doktorsuz kaldı: 'Kızıma bakacak kimse yoktu'

2 milyonluk nüfusa sahip olan Diyarbakır'da bulunan 3 devlet hastanesinde KBB doktoru bulunmuyor. Bir hasta yakını, hasta kızı ile mecburen özel hastanelere gitmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır ve çevre illere hizmet veren Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi ile Askeri Hastane'de yaşanan sorunlar sürüyor. 

İki milyonluk nüfusa sahip Diyarbakır’da, üç devlet hastanesinde Kulak Burun Boğaz (KBB) doktoru bulunmuyor. Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bulunan 2 doktordan biri izin alırken, diğer doktor ameliyatlara girdiği için poliklinik hizmeti yapmıyor. Selahattin Eyyubi ile Askeri Hastane'de görevli KBB hekimlerinin ise raporlu oldukları öğrenildi.

'MÜDÜRLÜĞÜN TAKVİYE YAPMASI LAZIM AMA YAPMIYOR'

Amida Haber’den Zelal Sinayiç'e konuşan Diyarbakır Tabipler Odası Başkanı Veysi Ülgen, yaz süreci nedeniyle birçok hastanede kadro sıkıntısının yaşandığını belirterek, “Yaz olduğu için doktorlar izne ayrılıyor. Sağlık Müdürlüğü'nün normalde izne ayrılan hekimin yerine takviye yapması lazım ama Sağlık Müdürlüğü yapmıyor. Sağlık kurumları iyi yönetilmiyor. Mecbur hizmetten gelen hekim var, onlar ayrılıp gidiyor. O da bir etken. Yine bölge insanı boşluk görünce Batı iline gidiyor, kimi yurt dışına gidiyor” ifadelerini kullandı. 

'KIZIMA BAKACAK KİMSE BULAMADIM'

İsmini vermek istemeyen bir hasta yakını ise, “İki gündür kızımın kulağı ağrıyordu. Önce kızımı Eğitim Araştırma Hastanesi'ne götürdüm. Doktorlardan biri rapor alarak izne ayrılmış, diğeri de ameliyatta olduğu için poliklinik hizmeti vermeyeceğini söyledi. Selahattin Eyyubi ve eski Askeri Hastane'deki görevli KBB doktorları ise rapor alarak izne ayrıldığı için kızıma bakacak kimse bulamadım. Başka yer bulamayınca kızımı özele götürmek durumunda kaldım” diye konuştu. 

 

(HABER MERKEZİ)