Diyarbakır'da 5 yıl sonra vali ve belediye eş başkanları arasında ilk temas

Diyarbakır Belediye Eş Başkanları, Vali Murat Zoroğlu'na hayırlı olsun ziyareti için randevu istedi. Talebin ardından Zorluoğlu ve eş başkan Serra Bucak 2 gün önce telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Resmi Gazete'de 10 Temmuz günü yayınlanan kararla, Diyarbakır Valiliğine Murat Zorluoğlu'nu atadı. Zoroğlu, 12 Temmuz'da görevine başladı.

Medyascope'tan Ferit Aslan'ın haberine göre, DEM Partili Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun'un özel kaleminin, valilik özel kalemini arayarak "hayırlı olsun ve tebrik görüşmesi" talep ettiği belirtildi.

Bu talep üzerine Murat Zorluoğlu ve Serra Bucak arasında iki gün önce bir telefon görüşmesi gerçekleştiği öğrenildi. Görüşmeden sonra Serra Bucak ve Doğan Hatun adına Zorluoğlu’nun gelişi için valiliğe çiçek de gönderildiği aktarıldı. Bu görüşme, aynı zamanda 5 yıl sonra vali ve belediye eş başkanı arasında yaşanan ilk temas oldu.

Diyarbakır’da, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nda gazetecilerle tanışma toplantısı düzenleyen Zorluoğlu, soruları da yanıtladı. "Şehrin paydaşlarıyla, şehrin gerçek sahipleriyle sağlıklı bir iletişim ortamı ve zemini oluşturarak bizden önce yapılan hizmetleri daha da ileriye taşıyacak çalışmalara hep birlikte imza atacağız" diyen Vali Zorluoğlu şunları söyledi:

"Kurumların birlikte çalışma kültürü çok önemli. Mesele aldığınız sorumluluğu layıkıyla yerine getirmektir. Soruna yakın olan, çözüme de yakındır inancıyla ortak aklı ve istişareyi öne çıkaran bir anlayış içerisinde olacağız. Bütün meselelerin çözümü, taraflarıyla yapılacak müzakere ve diyaloglarla mümkün. Bizim de stratejimiz bu olacak. Kentin bütün dinamikleriyle diyalog içinde olacağız, birlikte elbirliği ile çözüm üreteceğiz."

(HABER MERKEZİ)