Diyarbakır'da 72 bina hakkında 'acil yıkım' kararı: 'İki yılda dizdiğim evi bir günde kaybettim'

Deniz Demirel, Diyarbakır’da “acil yıkım” kararı ile yıkılan apartmanın molozları arasından sadece 2 battaniye ile yorganını kurtardığını söyledi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş merkezli depremlerin ardından Diyarbakır'da 72 bina hakkında “acil yıkım” kararı verildi. Hakkında "acil yıkım" kararı verilen Taş Apartmanı sakinlerinden Deniz Demirel, sadece 2 battaniye ile 4 yastığını kurtarabildiğini belirterek hükümetin kendilerine acil olarak destek vermesi gerektiğini söyledi. 

Amida'dan Gönül Morkoç'un haberine göre, Mevlana Halit Mahallesi’ndeki 8 katlı 24 daireli Taş Apartmanı da depremden sonra yapılan kontrollerde “acil yıkım” kararı verilen binalardan biri. Yanındaki Hisami Apartmanı depremde çöktüğü için, enkaz kaldırma çalışmalarından dolayı bölge polis şeridi ile kapatıldı. Taş Apartmanı sakinleri hiçbir eşyasını alamadı.

21 Şubat'ta başlayan binanın yıkımı 9 saat sürdü. Yıkım bittikten sonra kepçelerle başlayan enkaz kaldırma çalışmalarından kurtarılan birkaç yorgan, yatak ve battaniye enkazın yanındaki boş alana bırakıldı. Kepçelerin enkaz kaldırma çalışması yürüttüğü bölge polis bariyerleri ile kapatıldı. Bariyerlerin arkasında bekleyen Taş Apartmanı sakinleri, kepçe darbelerinden kurtulan birkaç eşyasını almak için kaymakamlık izni bekledi. İzin çıktıktan sonra eşyaların bulunduğu alana polis nezaretinde alınan depremzedeler, bulabildikleri birkaç parça eşyayı aldıktan sonra bölgeden ayrıldı.

'İKİ YILDA DİZDİĞİM EVİ BİR GÜNDE KAYBETTİM'

Depremden iki yıl önce evlendiğini söyleyen Deniz Demirel de günlerdir enkaz kaldırma çalışmalarını polis bariyerlerinin arkasından izleyerek eşyalarını bekledi. Deprem gecesi evde olmayan Demirel, 7 Şubat sabahı birkaç dakikalığına girdiği evinden sadece çocuğunun birkaç parça giysisini alabildiğini aktardı. 

Günlerdir molozların başında bekleyen Demirel’in ilk aradığı şeyin düğün fotoğraflarının bulunduğu albüm olduğunu söyledi. Düğün albümünü bulamadığını belirten Demirel, "Koca bir evden sadece 2 battaniye, 4 yastık kurtardım. Bir de eşimin damatlığını. Albümü bulamadım ama eşimin damatlığını bulabildim. Ben iki yılda dizdiğim evi, bir günde kaybettim. Eşyalarımın taksitleri, garantileri daha bitmemişti" dedi. 

Demirel, bundan sonraki hayatını nasıl kuracağını bilmediğini, hükümetin kendilerine acil olarak destek vermesi gerektiğini belirtti. (HABER MERKEZİ)

Etiketler diyarbakır deprem