Diyarbakır’da elektrikleri kesilen mahalle sakinleri yol kesti

DEDAŞ tarafından elektrikleri gece vakti kesilen Fabrika Mahallesi sakinleri yol kesme eylemi yaptı, mağduriyetlerini dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır’da kayyımın satışa çıkardığı Fabrika Mahallesi’nin elektrikleri gece saatlerinde DEDAŞ ekiplerince kesildi. Gece 03:00 sıralarındaki kesintiye mahalle sakinleri tepki gösterdi.

Sur Ajans'ın haberine göre, günün ilk ışıklarıyla sokağa çıkan mahalleli, Fabrika Mahallesi’nde açıklama yaparak elektriklerinin açılmasını istedi. Elazığ-Diyarbakır yolunu trafiğe kapatan mahalle sakinleri bir süre sonra kolluk güçlerinin gelmesinin ardından eylemini sonlandırdı.

'MUHTARI DA İSTEMİYORUZ'

Mahallede diyalize bağlı yaşayan hastaların ise elektrik kesintisinden dolayı ciddi mağduriyet yaşadığı görüldü. Mahalle sakinleri adına konuşan Emin Kurt, şunları söyledi:

“Saat 03:00’da kalktım baktım burada bir sürü polis var. Ben söyledim, durum neden ibarettir diye, dediler ki, DEDAŞ kesmiş elektrikleri, saatleri direklerin üstüne alıyorlar. Mahalle olarak biz bunu istemiyoruz. Biz fakir insanlarız. İş yok güç yok, bütün gençlerimiz boş, sokaklarda, kahvelerde geziyor. Biz sosyal yardımlarla geçimimizi sağlıyoruz. Özürlü çocuklarımız var, küçük çocuklarımız var. Çocuklarımız ders çalışmak zorunda. Elektrikler kesildi hasta 2 kişi fenalaştı acile kaldırdık. Bu bir haksızlıktır, devlet bize bir çare bulsun. Burada 230 hane var, hepimiz fakir insanlarız. Özellikle Fabrika Mahallesi muhtarını da istemiyoruz. Çünkü bize destek vermiyor. Bizim için uğraşmıyor, önümüzde gelmiyor. 69’dan beri biz burada yaşıyoruz. Bakın komşular yol kesmeye gidiyor, devlet bir an önce buna bir çare bulsun. İstemiyoruz herhangi bir olay olsun, devlet bize sahip çıksın.”

Mahalle sakinlerinden Abdullah Demircan da diyaliz hastaları olduğunu, makineye bağlı yaşadıklarını ve elektrik kesintisinin hastalar için hayati tehlike oluşturduğunu ifade etti. Demircan şöyle konuştu:

“Gece yarısı iki buçukta gelip 3 tane trafomuzun elektriğini kesmişler. Diyaliz hastası 3 tane yaşlı amcamız var. Bu Allaha reva mıdır? Hakları var mı buna? Bitkisel hayatta olan amcamız zaten ölümle pençeleşiyor. Bu insanlara bunu yaşatmaya ne hakları var? Cihaza bağlı bu insan ve elektrikleri kesmişler. Bir an evvel bu elektrik kesintisine bir çare bulsunlar.”

(HABER MERKEZİ)