Diyarbakır'da Fransızca okul bulamadı, Amedspor yerine Iğdır FK'ye transfer oldu

Eyüpspor'dan Iğdır FK'ye transfer olan Adrien Regattin'in çocuğunun eğitimi için Fransızca eğitim veren okul aradığı, Diyarbakır'da Fransızca okul olmadığı için Amedspor'a transfer olmadığı öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TFF 1. Lig'e yükselmeyi başaran Iğdır FK, Süper Lig'in yeni ekibi Eyüpspor'da forma giyen 32 yaşındaki Faslı futbolcu Adrien Regattin'i kadrosuna kattığını duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamada Yeşil-Beyazlıların, Adrien Regattin ile 2 yıllık sözleşme imzaladığı ifade edildi.

Güneydoğu Ekspres'in haberine göre Amedspor da Regattin ile transfer görüşmeleri yürüttü. Regattin, Fransızca okuyacak oğlu nedeniyle Diyarbakır’da Fransızca bir okulun bulunup bulunmadığını sordu. Kentte Fransızca okulun bulunmaması nedeniyle Regattin'in transfere sıcak bakmadığı iddia edildi.

Adrien Regattin kimdir?

Adrien Regattin, 22 Ağustos 1991 tarihinde Fransa'nın Champaigny-sur-Marne şehrinde dünyaya geldi. Profesyonel futbolculuk kariyerine 2011-12 sezonunda Fransız ekiplerinden Toulouse'da başladı. Burada 6 yıl forma giyen Regattin, 2016-17 sezonunda bedelsiz olarak Süper Lig ekibi Osmanlıspor'a transfer oldu.

İki sezon boyunca Ankara ekibinde forma giyen Faslı futbolcu, 2018'de Akhisarspor'un yolunu tuttu. Bir sezon Yeşil-Siyahlılarda mücadele eden Regattin, önce Amerika ekibi Cincinnati'ye; ardından Altay, Volos ve Pendikspor'a transfer olarak en son Eyüpspor'a katıldı.

Geçtiğimiz sezon Eyüpspor'da 29 maçta forma giyen Regattin, 7 kez ağları havalandırırken, 2 de asist yapmayı başardı.

(SPOR SERVİSİ)