Diyarbakır'da, Giyasettin Oduncu’nun akıbetini soruldu

İHD Diyarbakır şubesi ve kayıp yakınları, Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde düzenlenen basın açıklamasında, 29 Mayıs 1995 tarihinde gözaltında kaybedilen Giyasettin Oduncu’nun akıbetini sordu.

Fotoğraf: Gazete Duvar
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınları, “Kayıplar bulunsun failler yargılansın” eyleminin 799. haftasını, Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde gerçekleştirdi. Eyleme kayıp yakınları, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile hak savunucuları katıldı.

Düzenlenen eylemde, gözaltında zorla kaybedilenlerin ve faili meçhul saldırı sonucu katledilenlerin fotoğrafları taşındı. Yine her hafta olduğu gibi çok sayıda çevik kuvvet ve sivil kolluk görevlileri alandaki yerini aldı. Bu hafta, Diyarbakır’da 29 Mayıs 1995 tarihinde gözaltında kaybedilen Giyasettin Oduncu’nun akıbeti soruldu.

Eylem öncesi konuşan İHD Diyarbakır Şubesi Sekreteri Ömer Saman, şunları söyledi: “Arjantin’de Plaza De Mayo’da, Galatasaray Meydanında, Cizre’de olduğu gibi Koşuyolu Parkı’nda yine beraberiz. Ulus devletin baskıcı rejimlerinin iç düşman olgusuyla kaybettirdiği insanlarımızın akıbetini sormak için buradayız. Geçen hafta Cumartesi İnsanları en yüksek sesle hala bu mücadeleyi sürdürdüklerini tüm dünyaya bir kez daha gösterdi.”

Ardından söz alan İHD Diyarbakır Şubesi üyesi Fırat Akdeniz, Giyasettin Oduncu’nun hikayesini okudu.

Açıklamanın ardından bir dakikalık oturma eylemi yapıldı.