Diyarbakır'da kayyım, Hafız Akdemir Parkı’nın ismini değiştirdi

HDP’li belediye döneminde Hizbullah'ın katlettiği gazeteci Hafız Akdemir'in adının verildiği parkın ismi eski kayyım Ünal Koç’un kararıyla Yeşilkuşak olarak değiştirildiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır’da 8 Haziran 1992'de Hizbullah tarafından katledilen gazeteci Hafız Akdemir’in adının verildiği Kayapınar’daki parkın ismi, eski kayyum tarafından değiştirildi.

Abori dergisinden Veysi Polat'ın haberine göre Kantar Kavşağı ile Şanlıurfa Yolu üzerinde bulunan parkın giriş kapısında yer alan Hafız Akdemir ve Kayapınar Belediyesi yazılı harflerin yerlerinden sökülmüş olmasına rağmen yenilenmemesi tartışma konusu olmuştu. Olayın basında yer almasından sonra park girişindeki tüm harfler söküldü, ancak yenileri asılmadı.

2018-2022 arasında Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili olarak görev yapan Ünal Koç’un, çoğunluğu HDP’den oluşan Belediye Meclisi’nin feshedilmesi sonrası kendi inisiyatifi ile Hafız Akdemir Parkı’nın adını "Yeşilkuşak Parkı" olarak değiştirdiği ortaya çıktı.

'ATAMASI YAPILDIKTAN SONRA İŞE ALIM YAPTI' İDDİASI

Kayapınar’a 12 Kasım 2018’de ilçe kaymakamı ve belediyeye kayyum olarak atanan Ünal Koç, 5 Nisan 2022 günü Cumhurbaşkanlığı kararnamesi kapsamına alınmadan sürpriz şekilde İçişleri Bakanlığı oluruyla Giresun’un Bulancak İlçesi kaymakamlığına atanmıştı.

Sözcü Gazetesi de valilik beklerken Bulancak’a atanan Kaymakam Koç’un AK Partililerin referansıyla, onların yakınlarından oluşan 45 kişinin işe alınarak belediye bünyesindeki kamu hizmeti, park bahçe, temizlik, şoför, zabıta, fen işleri gibi birimlerde görevlendirdiği iddiasını gündeme getirmişti. Haberde, “Kaymakam Koç’un bununla da sınırlı kalmayıp resmi kayyumluk görev süresi 5 Nisan 2022’de bitmesine rağmen Diyarbakır’dan ayrıldığı 15 Nisan’a kadar bu listeden 19 kişinin daha işe alınmasına onay verdiği, 19 Nisan’da da Bulancak’taki görevine resmi olarak başladığı belirtildi” ifadeleri yer almıştı. (HABER MERKEZİ)