Bakan Yerlikaya, Narin Güran’ın babasıyla görüştü

Diyarbakır'da kayıp Narin Güran'ı arama çalışmaları üçüncü gününe girdi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, baba Arif Güran'la görüştü. Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Serra Bucak da aileyi ziyaret etti.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta Kur'an kursuna giden Narin Güran, kurs çıkışı evine dönmeyince ailesi kendi imkanlarıyla arama yaptı.

Köylülerle birlikte yapılan aramadan da sonuç alınmayınca Narin Güran'ın babası Arif Güran saat 20.15'te karakola giderek kızının kayıp olduğu ihbarında bulundu.

ARAMA KURTARMA EKİPLERİ SEVK EDİLDİ

İhbar üzerine bölgeye Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı, Bağlar Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat Timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi ve Su Altı Arama Kurtarma Timi'nin yanı sıra sağlık, AFAD, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri ile ilçe belediyelerden de arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

BULUNAN TERLİK NUMARASI FARKLI

Çalışmalara jandarmaya ait helikopter de havadan destek verirken, Güran'ın kaybolduğu saatlerde yoldan geçtiği tespit edilen yaklaşık 150 araç sorgulandı. Mahalledeki evler ve köye giriş yapan araçlar arandı.

Arama çalışmalarında 22 Ağustos gece saatlerinde yol kenarında bir çocuk terliği bulundu. Güran ailesinin evine yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulunan terlik, Narin Güran'ın anne ve babasına gösterildi. Çift, terliğin kızlarına ait olduğunu söyledi.

Terlik incelenmek üzere jandarma tarafından laboratuvara götürüldü. Ancak, aile daha sonra terlik numarasının çocuklarınınkinden farklı olduğunu ifade etti.

SON GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Ayrıca Narin Güran'ın kaybolmadan önceki son görüntüleri de ortaya çıktı. Okulun 21 Ağustos tarihinde saat 15.15'teki görüntülerinde Narin Güran'ın 4 arkadaşıyla yürüdüğü ve ardından ayrılarak tepe yolunu kullanıp evine doğru gittiği yer aldı.

BAKAN YERLİKAYA, NARİN'İN BABASIYLA GÖRÜŞTÜ

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, Sur Kaymakamı Asım Solak ve Hazro Belediye Başkanı Fuat Mehmetoğlu, dün aileyi ziyaret etti. Vali Zorluoğlu, ziyarette İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı arayarak Narin'in babası Arif Güran ile görüştürdü. Güran, kızını arama çalışmalarında verdiği destekten ötürü Bakan Yerlikaya'ya teşekkür etti.

9 BİN 300 ARAÇ ARANDI

Narin Güran'ı arama çalışmaları 3'üncü gününde de sürüyor. Su seviyesi düşürülen sulama kanalında JAK ve AFAD ekipleri çalışmalara devam ediyor.

Mahalleden başlayarak 20 kilometrelik kanal boyunca arama yapıldı. Arama çalışması genişletilen bölgede diğer ekiplerin çoğunluğu mısır tarlası olan bölgede arama çalışmaları sürüyor.

Mahalleye giriş ve çıkış yapan araçlar dahil olmak üzere bugüne kadar toplamda 9 bin 300 araç arandı. Kızlarının kaçırılmasından şüphelenen ailenin ise endişeli bekleyişi sürüyor.

EKİPLER MAHALLEDE TEKRAR ARAMA YAPTI

Jandarma komandolar ve Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) ekipleri, mahalle içerisinde tekrar arama yaptı. Ekipler, metruk evler, ahırlar, bağ ve bahçeleri tek tek kontrol etti, ancak Narin Güran'a ait bir ize rastlanmadı.

Ayrıca kokuya duyarlı köpekle birlikte jandarma, AFAD, Kayapınar ve Kulp belediyelerinin arama kurtarma ekipleri, mahalle çevresinde arama çalışmalarını sürdürüyor.

BABA GÜRAN: GÖREN, DUYAN HABER VERSİN

Narin Güran'ın babası Arif Güran, arama kurtarma faaliyetlerine katılan herkese teşekkür ederek, "Gören, duyan Allah rızası için bize haber versin. Dün Sayın Valimiz de buraya geldi, İçişleri Bakanımızla da görüştüm. Allah hepsinden razı olsun. Verdikleri mücadele az bir şey değildir. Biz şu anda burada oturuyoruz ama onlar oturmuyorlar. Özellikle, jandarma ve AFAD. Allah hepsinden razı olsun. Sosyal medyadan paylaşanlar, dua edenlerden, bizi arayıp soranlardan, eğer bir haberiniz, bir iğne ucu kadar da olsa Allah rızası için bize haber verin. Tabii burada Sayın Cumhurbaşkanımıza çok çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Gereken her şey yapılıyor" dedi.

BUCAK: BELEDİYE OLARAK HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, Narin Güran’ın annesi Yüksel Güran ve babası Arif Güran'ı evlerinde ziyaret etti. 

Belediye ekiplerinin de arama çalışmalarına katıldığını söyleyen Bucak, arama çalışmalarına belediye olarak her türlü desteği vereceklerini ifade etti. 

Güran’ın anne ve babasına sabır dileyen Bucak, "Dileğimiz Narin kızımızın bir an önce sağ salim ailesine kavuşmasıdır" dedi.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)