Diyarbakır'da sağlık çalışanlarından 'uyarı' grevi: Oyalama değil hakkımız olanı istiyoruz
Diyarbakır'da sağlık örgütleri Dağkapı Meydanı’nda bir araya geldi. Siyasi partilerin de destek verdiği grevde, “Oyalama değil hakkımız olanı istiyoruz!” sloganı atıldı.
DİYARBAKIR - Sağlık çalışanları Diyarbakır’da Türk Tabipler Birliği’nin (TTB) çağrısıyla bir günlük greve gitti. “Oyalama değil hakkımız olanı istiyoruz!”, “Ekonomik ve özlük haklarımız, halkın sağlık hakkı için G(ö)REV’deyiz!” sloganlarıyla Dağkapı Meydanı’nda toplanan sağlık çalışanlarına Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy, Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Demokrasi ve Atılım Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı üyeleri de destek verdi.
'HÜKÜMETİ NASIL DURDURACAĞIMIZ KAMUOYUNA GÖSTERECEĞİZ'
Çok sayıda sağlık çalışanın katıldığı eylemde konuşan SES Şube Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, bir dahaki eylemlerinin bir günlük iş bırakma eylemi şeklinde olmayacağını söyledi. Güldüken, “Bugün son bir kere bir günlük uyarı grevindeyiz. Bugüne kadar birçok defa uyarı grevi yaptık. Ancak bu hükümet bu uyarı grevlerini bir türlü dikkate almak istemiyor" dedi. Güldiken, "Bir daha bir günlük uyarı eylemi, grevi yapmayacağız. Çöken sağlık sistemini, bu hükümeti nasıl durduracağımızı bütün kamuoyuna göstereceğiz. Taleplerimiz asgari düzeyde de olsa yerine getirilmezse muhatap alınmazsa daha uzun süreli grevler bizi bekliyor” uyarısında bulundu.
Güldiken'in konuşmasının ardından Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan, ortak metni okudu.
'SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI ÇIKARILSIN'
TTB Merkez Konseyi üyesi Halis Yerlikaya ise, taleplerinin yalnızca sağlık çalışanlarına yönelik olmadığını ve nitelikli sağlık hizmetine ulaşım için olduğunu belirtti. Yerlikaya, sağlık sisteminde çıkan sorunların müsebbibi olarak sağlıkçılarını gösterilerek bir algı yaratılmaya çalışıldığını, bundan dolayı sağlık çalışanlarının her gün fiziki şiddetle karşı karşıya kaldığını dile getirdi. Yerlikaya, sağlıkta şiddet yasasının çıkarılmasını istedi.
Yerlikaya, "Bugün üniversitelerde yetişmiş hekimler, sağlık çalışanları bir gelecek göremedikleri için karanlık bir gelecek gördükleri için bu ülkede hekimlik yapmak istemiyor. Sadece 2021 yılında bin 405 hekim Türk Tabipler Birliği’nden iyi hal belgesi alarak ülkeyi terk etti” dedi. (DUVAR)