Diyarbakır'da saldırıya uğrayan kafeler: 'Etkin bir soruşturma yapılsın'

Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu, kafelere yönelik saldırılar hakkında açıklama yaptı. Açıklamada saldırıyla ilgili etkin bir soruşturmanın yürütülmesi talep edildi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da 11 Temmuz tarihinde Hewş ve Karga adlı kafelere yapılan silahlı ve ses bombalı saldırıya yönelik Diyarbakır Kent Platformu tarafından Sur'da basın açıklaması yapıldı.

Açıklamaya Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Diyarbakır DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren ve Adalet Kaya, Sur Belediyesi eşbaşkanı Gulan Önkol, Bağlar Belediyesi eşbaşkanı Sıraç Çelik, ÖHD, İHD, Diyarbakır Barosu temsilcileri de katıldı.

'AYNI İŞLETMELER MÜŞTERİLERİN GİYİMİ ÜZERİNDEN UYARI ALDI'

Saldırıya uğrayan kafelerin bulunduğu sokakta yapılan açıklamayı, Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu bileşeni olan Diyarbakır SES Şube Eşbaşkanı Yıldız Ok Orak okudu.

11 Temmuz'da gece saatlerinde yapılan saldırıdan günler önce işyerine gelen bir grubun müşterilerin giyim tarzı üzerinden uyarıda bulunduğunu dile getiren Orak, şöyle devam etti: "Daha  önce de bu işyerleri müşterilerin kıyafetleri üzerinden uyarı aldı. Ve aynı grubun aksi durumda daha ağır saldırılarının olacağı şeklinde tehditlerde bulundukları öğrenilmiştir."

'BİRLİKTE YAŞAM KÜLTÜRÜNE ZARAR VERİLİYOR'

Kentte toplumsal barışı zedeleyen bu girişimleri kabul etmediklerini dile getiren Orak, "Özel ticari işletmelere yönelik, toplumsal barış için tehlike oluşturan ve kentimizin birlikte yaşam kültürüne zarar verici fiziki ve sözlü saldırılarda bulunulmasını asla kabul etmiyor ve en sert şekilde kınıyoruz. Farklı kültürlere, inançlara ve yaşam tarzlarına sahip yurttaşların bir arada yaşadığı kentimizin birlikte yaşam kültürüne zarar verici saldırılara sessiz kalmayacağımızı da bir kez daha hatırlatmak istiyoruz" dedi.

'ÖNLEYİCİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINMALI'

Savcılığın etkin soruşturma yürütmesi için olayın takipçisi olacaklarını belirten Orak, şöyle devam etti:

"Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu olarak, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, etkin bir soruşturma yürütülmesi ve faillerin ivedilikle tespit edilerek yargılamanın yapılmasını ve genel güvenlik için tehlike oluşturan bu tür vakaların sıklıkla yaşandığı görülmekle, bu ve benzeri olayların tekraren yaşanmaması için önleyici güvenlik önlemlerinin alınmasını beklediğimizi ve sürecin takipçisi olduğumuzu kamuoyuna bildiriyoruz."

Basın açıklamasının ardından Diyarbakır Kent Koruma Dayanışma Platformu bileşenleri saldırıya uğrayan Hewş Cafe'yi ziyaret etti.