Diyarbakır’da ucuz et ve kıyma kuyruğu
Diyarbakır’da et fiyatlarına son 20 gün içinde gelen 50 liralık zam, tüketicileri Et ve Süt Kurumu’na yönlendirdi. Satış mağazası önünde uzun kuyruklar oluştu.
DİYARBAKIR - Diyarbakır Merkez Yenişehir ilçesindeki Et ve Süt Kurumu Diyarbakır Kombinası Satış Mağazası önünde kuyruk oluştu. Ramazan ayı nedeniyle tüketiciler, sabahın erken saatlerinden itibaren ucuz et alabilmek için saatlerce bekledi. Kıymanın kilosunun 119 lira, kuşbaşının 129 liradan satıldığı kombina satış mağazasında sıraya girenlerin bu işi ranta dönüştürmemesi için bir kişiye en fazla 1 kilo kıyma ve 1 kilo kuşbaşı satıldı.
Amida Haber'in haberine göre, kasaplarda fahiş fiyat artışı olduğunu söyleyen bir tüketici, “20 gün içinde kuzu etine yüzde 30’a yakın zam geldi. 190 TL olan kırmızı etin kilosu 220 TL’nin üstüne çıktı. Emekli maaşı ile geçim olmuyor. Bende mecburen bir kilo kıyma alabilmek için sıramı bekliyorum. Son 5 yıldır alışverişimi buradan yapıyorum. Yaz kış hep insanlar kuyrukta. İnşallah ülke normale döner. Bu şekilde nereye kadar gidecek bilmiyorum” diye konuştu.
Tüketiciler, Et ve Süt Kurumu ile kasaplar arasında 90 ila 100 liralık fiyat farkı bulunduğunu belirtti.
Diyarbakır Et ve Süt Kombinası yetkilileri, merkezdeki tek satış mağazasında günde ortalama 2 ton kıyma, 2 ton da kuşbaşı olmak üzere 4 ton et satıldığını söyledi. Günde ortalama bin kişinin alışveriş yaptığını belirten yetkililer, ramazan ayı nedeniyle yoğunluk yaşandığını belirtti.
Bu arada Diyarbakır’da şap hastalığı nedeniyle hayvan pazarının kapatılmasının ardından et fiyatları 170 liradan 190 TL'ye, Ramazan ayının gelmesi ile etin kilosu 220 liraya çıktı.